fredag 26 mars 2010

Snöslunga in - gräsklippare ut


www.helahalsingland.se ¨
och...

Så har en 28-årig man i USA åtalats för rattfylleri efter att han löpt amok på en gräsklippare och kraschat på väg hem från puben. Trots åtalet var 28-åringen mycket stolt över sin uppfinning, som är en kombination mellan en gräsklippare och en barstol, och hävdade att den motordrivna skapelsen kunde komma upp i 60 kilometer i timmen.

I våras urartade en fest i Piteå som slutade i en husvagn. Som drogs av en gräsklippare. Som styrdes av två personer. Det udda larmet kom till polisen i Norrbotten och en patrull åkte ut för att undersöka om detta verkligen kunde stämma. Och fann efter en stund det märkliga ekipaget. I husvagnen pågick då en mindre fest med fem glada deltagare och gräsklipparen kördes av två personer som delade på sätet där en styrde och den andra satt och gasade.

Nu händer det saker i Skåne. I Sydsvenskan skrivs om två grannar i Genarp som tvistat om en privat väg. En dag ställde sig gårdssägaren i vägen för traktorns framfart. Grannen har i alla år använt den 50-årige gårdsinnehavarens privata väg för att köra ut på sina marker. Sedan 50-åringen flyttade till gården 2008 har grannarna tvistat om vägen. Traktorföraren hävdar att en gammal regel ger honom rätt att köra där, något gårdsägaren förnekar. Den 14 mars fick gårdsägaren nog och ställde sig i vägen för traktorn. Enligt polisanmälan saktade grannen ner, men körde ändå på 50-åringen, som träffades i bröstet av traktorn. Den påkörde fick ont i bröstet, men behövde inte uppsöka sjukvård. Vidare har två maskerade män rånat chauffören i en glassbil i Lund på onsdagskvällen. Rånarna tvingade till sig chaufförens plånbok och sköt mot honom med luft- eller kolsyrepistol. Det står inget om de tog någon glass eller körde från platsen med traktor eller gräsklippare.

Sen har en tidigare okänd människoart, som levde för bara 40 000 år sedan, har upptäckts i södra Sibirien. Arten var samtida med både neandertalarna och våra egna förfäder under den senaste istiden och jag undrar nu då om artiklarna hör samman och det slumpat sig att den arten fortfarande finns kvar. Teoretiskt hinner man med gräsklipparen till Skåne, från Piteå i somras, för att slåss med traktorer och råna glassbilar nu, men;

Nä.. jänkaren.. föll ur resonemanget…
och det verkar lika osannolikt som att vi hinner bli klara med Ribb-avtalet till den första april. Jag blandar kanske ihop teoretiska möjligheter i ett för långt ”långskott” i det här inlägget. Eller?
Hassela är riktigt ivarjefall även om det också är konstigt och borde vara "olagligt".

1 kommentar: