onsdag 10 mars 2010

Flera faktorer bakom patientens död


Flera faktorer bakom patientens död - Östersund - ltz.se

Här kan man läsa om en några fel som gjorts i rutiner, handhavande, utbildning, övning och ytterst då i säkerheten för en patient med en ödestiger konsekvens. Men även för personalen fast på ett annat sätt och Socialstyrelsen dömmer faktiskt sällan personer utan organisationer. De är intresserade av att göra bättre framåt och inte göra fel igen och då måste man faktiskt titta på organisation och inte person. Vad ligger bakom, kan det hända igen.. Läs detta underbart fyrkantigt byråkratiska; Socialstyrelsen anser att vårdgivaren inte uppfyllt kraven på säker användning och hantering av produkter som används, eller har säkerställda rutiner för tillämpning och kontinuerlig uppföljning.´

Jag är van och faktiskt tillfreds med Socialstyrelsens tankegångar och ansvar i mångt och mycket men inte med MSB:s motsvarande hos vår branch.
SKL tog upp och vill driva IVPA frågan mot oss, ja precis MOT, (vi som varit helt positiva till detta hela tiden och dessutom drivande), och det kommer bli kul. Gissa om jag kommer att kontra med, vilket jag redan aviserat, synpunkter och tolkningar från de som egentligen är huvudmän och deras tillsynsmyndighet, Socialstyrelsen i just de frågorna, sjukvårdsfrågorna.
Kan bli riktigt intressant med två myndigheter i luven på varandra i en fråga som SKL dragit upp och där vi väntar på att röken lägger sig och sen plockar bitarna... från SKL.

Men tillbaka till förra inlägget och ser ni likheten men olikheten i hur man ser på incidenter, uppföljning och konsekvenser. För en organisation från två olika men likartade myndigheter. Hallå, MSB, var är ni, utomlands och försvenskar eller samlar intryck eller ska ni gå in i rökdykningsfrågorna och säkra kvalite, säkerhet och kanske med AV på "the SoS-way"?

MSB har en lucka att fylla och det krävs olika verktyg för olika saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar