måndag 29 mars 2010

Idag är ibland..


Professor Jesper Strömbäck, (journalistik och politisk kommunikation), reder klokt ut vad opinionsundersökningar står för och vad man behöver veta om dem. Han gör det i DN debatt under: http://www.dn.se/debatt/opinionsmatningar-och-mediernas-sju-dodssynder-1.1067095

Det finns egentligen bara en kommentar till det inlägget om man är intresserad av media-politik-styrning-lobbing: Läs!

Sen var det en stund sedan jag skrev om Malmö och nu har ju fotbollssäsongen ersatt hockeyn, för en Brynäsare, och Gefle mötte Malmö igår. Stryk med 1-3 men det får man väl ta. I fotboll. Nu mot tandläkaren sen ska Försäkringskassan få en inlaga på 32 sidor med hänvisning till ”evidens och vetenskaplighet” om hur och varför de ”misshandlat” en av våra medlemmar och vad de kan förvänta sig från det. Skrivet med tandvärk.
Men vad är lite tandvärk? Trivialt, enkelt och …fjuttigt för:

Två kraftiga explosioner inträffade i Moskvas tunnelbana under morgonen. Minst 34 människor har dött och flera har skadats. Ryska myndigheter misstänker terrordåd. Jag åker en hel del tunnelbana, i Sverige, och vet hur det ser ut här i morgonrusningen, har under mina 30 år i blåljusbranschen varit på åtskilliga om än aldrig sådan här, olycksplatser, och får en hel del bilder framför ögonen. Insatspersonal på väg åt ett håll möts av ett totalt kaos av panikslagna på väg åt ett annat. Oskyldiga människor som blir indragna och offras för någon sak, måste bara oavsett saken, vara iscensatt av sjuka hjärnor. Ibland blir man bara så ledsen över vad vi människor är kapabla är att göra med/mot varandra. Idag är ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar