söndag 14 mars 2010

Airport Fire & Rescue


Vi får allt fler medlemmar som jobbar vid landets flygplatser. Riktigt, riktigt roligt och vid helgens Förbundsstyrelsesammanträde beslöt då FS att bilda en ny sektion; Airport Fire & Rescue.
Vi har även andra verksamheter som inte riktigt ryms under det kommunala tänket men här är då svaret även för dem. Kanske.
Syftet är självklart och enkelt, tydliggöra och tillse att deras frågor inte hamnar mellan stolarna. Vi har också stolar men någon mindre efter detta då.

Mycket av diskussionerna handlade inte om nyttan av detta och vad, och hur, utan om själva namnet. Ska vi verkligen ha ett engelskt namn i ett svenskt fackförbund? Nu är dels våra medlemmar på flygplatserna ju själva porten mot det internationella och vi själva är i det internationella arbetet, inte varje dag, men flera gånger per vecka numer. Benchmarking kallas det och där har vi ett kanon nätverk. Även då mot flygplatserna som London Heathrow, John F. Kennedy, Charles de Gaulle mm och mm.. och inte bara den ordinära räddningstjänsten.
Den räddningstjänst jag kallar ordinär, dvs vanliga, här i Sverige alltså, hänger oftast ihop internationellt. Det är vi som sticker ut och är annorlunda.
Är någon förvånad?
Nu är BRF inte annorlunda utan vi ser ut som man gör mest i det internationella nätverket så välkommen den nya sektionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar