fredag 5 mars 2010

Hör man inte vet man inte..


..vad som händer, oftast, men; Charlotte Klötz (FP) och landstingspolitiker från Hälsingland skrev bland annat i en debattartikel som på många ställen kan användas även för/mot kommunerna, syns och hörs:
"-Vi behöver i större utsträckning än vi gjort, träffa människor som arbetar i vården och lyssna förutsättningslöst på deras åsikter om vad som är bra och mindre bra i sjukvården. Så här kan vi inte ha det! Jag skulle vilja ha till stånd ett möte mellan de landstingspolitiker som vill göra något åt det här och de fackliga organisationerna till att börja med. Vi behöver få höra hur det är egentligen med ledningen och styrningen. Vi behöver också i större utsträckning än vi gjort träffa människor som arbetar i vården och lyssna förutsättningslöst på deras åsikter om vad som är bra och mindre bra i sjukvården. Hur det än står till i vårt landsting så finns vi allihop till för befolkningen. Vi är de som ska skapa trygghet och förutsättningar för en god och säker vård och det går bara att genomföra om de som arbetar känner att de har stöd och förtroende från sin högsta ledning.
Så är det uppenbarligen inte nu!"


Svaren uteblev inte och gick i tonen:

"-Tack Charlotte Klötz (FP) (26/2) för att du står på vår sida. Sedan divisionaliseringen i Landstinget Gävleborg har arbetsklimatet förändrats katastrofalt i negativ riktning. Det är kanske inte en slump att många tjänstemän i Landstinget Gävleborg har titeln controllers för det är nog just vad som menas. I det som tycks ha blivit en fascistliknande organisation måste man ju kunna kontrollera och bestraffa dugliga chefer och medarbetare som har en avvikande uppfattning. I skuggan av en gigantisk administration som hela tiden tycks svälla ska vi som tillhör det så kallade fotfolket försöka göra vårt bästa för dem vi är anställda för, nämligen de patienter vilka fullständigt tycks ha glömts bort. Det börjar kännas som en omöjlig uppgift."

Kommer Charlotte Klötz att sitta kvar efter valet den 19 september och är det så här en politisk slipsten skall dras? Ja och ja och underbart smart då hon uppenbarligen lyssnat... och tänkt till.
På många sätt.
Underbart korkat är däremot att från nu göra motsatsen och sticka ut negativt och tro att väljarna har minnen som guldfiskar. Förra årets tabbe är kanske glömd men inte årets och om, så hjälper jag gärna till och tydliggör de tabbar som sker på räddningstjänstens område så väljarna får veta. Den enskildes ansvar ni vet. Ni kan också ta det, ansvaret för att era politiker får veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar