lördag 6 februari 2010

Vart tar...


Visst ser man bortappade vantar lite här och där.
Det gör Elin Jantze också. Hon tar upp vantarna och det är hon som ordnat snören och tvättklämmor till en utställning med bortappade vantar i Lund. Där kan man leta efter en make till den vante man har eller hänga upp den udda, som någon annan kanske kan få att passa till sin udda. Inte helt fel tänkt kan jag tycka och undra när någon gör en utställning om vart strumpor tar vägen när de ska paras ihop, efter tvättmaskinen, eller är det redan gjort?

LO-tidningen var nog ingen rolig läsning för ordförande Wanja Lundby-Wedin där de visade att medlemsflykten visserligen har bromsats upp men 43.000 personer valde ändå att lämna LO-förbunden 2009. I lågkonjunkturer brukar utvecklingen vara den motsatta. Om det stämmer har vi haft en otrolig lågkonjunktur i BRF för medlemssiffrorna får en att flina och smågnola.

Nu vill ju inte vi tro på alla teser utan vi tror att det beror på insikt och att man nu börjar välja de som kan och driver sina frågor och den gångna tidens smutskastning och tvivelbyggande har spelat ut sin roll. Det går inte mera nu och det hjälpte inte utan snarare tvärs om när vi blev beskrivna som att bara organisera de borttappade strumporna på heltiden. Nu har tiden visat och visar vad vi går för. I våra analyser ser vi att vi fixar hela tvätten. Däremot ger vi våra belackare rätt i att vi är ett fritt och opolitiskt fackförbund och smala. Vi kan ju bara förutom det fackliga arbetet bara skydd och räddningstjänst.
Kul med en större klyfta och den ska vi förvalta men nu ska jag skotta tak. Det är lördag och hyffsat…BRF fritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar