fredag 19 februari 2010

Frustration..nej man är förbannade


Brandmännen i Hassela har fått nog.www.helahalsingland.se
Vad gör facket säger de, inte, för facket har gjort och gör fortfarande vad de kan. Lite som svar på kommentaren nedan om samhällsansvar vs stödja sina medlemmar så går det oftast hand i hand.
Vi agerar inte alltid, faktiskt.

Men här! för vi har samma åsikter som Länsstyrelsen och Länsstyrelsen motsätter sig detta. Också. En handlingsplan SKALL vara baserad på risk och sårbarhet det anser vare sig de eller vi. Trots detta beslutar politiker stick i stäv och dessutom med uttalanden av kommunalrådet i media med citat;
-Visst låt Länsstyrelsen tycka men de skall ju inte betala.. Kan det bli tydligare, kommer vi släppa detta och kommer vi att fortsätta driva hela vägen och FÖRBI den vägen? Ja.
Stödjer vi de brandmän som nu sagt upp sig? Nej inte själva handlingen för detta är en oegentlig stridsårgärd för ett fackförbund med kollektivavtal och ligger under fredsplikten. Vi har fredsplikt på deltidssidan alltså.
I samma område finns en till station med samma bekymmer, samma stöd från Länsstyrelsen, Iggesund, som vi också stödjer till 100%. Idag skrivs en tvisteförhandlingsframställan, kommunalrådet och med ett STORT skadeståndsanspråk. Vem ansvarar före, under, efter och hur kan man och får man och kan detta ta år av byråkrati och resurser. Från kommunen. Absolut.

Ni finns redan hos JO, hos AV och vad Lsty och MSB håller på med, eller inte, kollar vi igen på måndag. Om detta bara sker då kan vi lägga ner Länsstyrelsernas verksamhet inom detta område och skrota lagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar