måndag 1 februari 2010

Hoho, varför händer inget..


Länsstyrelserna i Sverige ska ha samråd och vara experter på tillsyn enligt LSO:n. Tyvärr så funkar det ungefär som råden man kan få från tidningarnas experter, i efterföljande, i en del kommuner. Man läser men bryr sig inte mycket.
Jag tror att jag ska börja kalla mig själv för myndighet och starta en myndighetsspalt. Eller traktorförarspalt. Traktorförare har jag alltid velat bli.

Verkar ofarligt när man kan tolka hur som och inte behöva bry sig.

Man bör ha ett objektivt förhållande till lagar oavsett vilken men LSO:n är otydlig och delvis godtycklig och utan sanktioner och medborgarna är utsatta och i princip utan rättigheter. Jo man har ju ett utökat egenansvar innan samhället tar vid men, var det ena slutar och det andra fortsätter, vet ingen.

Färre händelser, mindre konsekvenser och en ökad förmåga att hantera händelser om de ändå händer, är visionerna från den lagskrivaren och den svenska räddningstjänsten. Och så ser vi på statistiken inom detta område för hur blev det och vart är vi på väg? Det ser inget bra ut under hela denna tidsperiod och detta år må vi hoppas inte fortsätter som det börjat. Katastrofalt.

Och alla tiger. Var är debatten, visionerna, tankarna, ideerna, frågorna och svaren eller början på svaren? Har någon ansvar för detta och vem och kan vi ställa politiken till svars och hur?

Jo om vi börjar nu och driver dessa frågor fram till valet tror jag det visar sig.
Ta kontakt med din lokale politiker och hör vad han/hon vet och kan och vill med oss i räddningstjänsten. Putta lite på dem och putta igen och igen och gör detta till vår valfråga så vi vet vilka som anser att vi tillför något och vilka som tycker vi är en ekonomisk belastning.
Jag kommer inte bara att putta utan ni kommer få se en och annan driver troligen.

1 kommentar:

  1. Varför ingen säger något? Kan det vara så att trendmakarna inom räddningstjänsten bara vill vara politiskt korrekta och pyssla med bekväma frågor. Som HBT, mys och pys frågor. Vem vågar stå upp för en nollvision, att ingen skall behöva bli innebränd i Sverige.
    Är inte detta allas ansvar och ytterst brandcehefer inom sina egna små kungadömen. Var är den aktiva debatten? Har Svensk räddninstjänst blivit försedd med munkavel, i såfall av vem? Vem är den egentlige uppdragsgivaren? Gör något - våga säga något!

    SvaraRadera