fredag 26 februari 2010

Brandposter och nödutgångar


I Värmlands Folkblad;
http://www.vf.se/Nyheter/Varmland/Utryckning-efter-larm-om-villabrand-100225.aspx">VF.se Kan man läsa om något vi pratat mycket om de senaste dagarna.
De kom inte åt brandposterna
.
Svårigheter att ta sig fram, att hitta och sen få brandposterna att funka och att just detta var "bättre förr". Ja nu skriver inte tidningen just det utan jag tycker det, och tänker på hur vi donade med detta tidigare under senhöstarna och vintrarna men nu, är det bortsparat. Hos många.

Vidare så blockeras balkonger och nödutgångar av dels den ordinarie snön och dels av den skottade och nu, nästan generellt, av de massor man vräker ner från taken. Klart man måste få bort den från taken men kanske man borde lyfta snön ett steg till, dvs "befria" nödutgångarna.

Vem varnar för detta, dvs uppmärksammar problemen, för vårt område, räddningstjänsten, och hititills har jag inte sett nått från kommunerna och inte nått från MSB. Nu ser jag ju inte allt, gudskelov, men inte de andra som surrade i detta heller så.... vi fortsätter väl surra, bara, om det och kollar om nått sker.
Kanske någon av er ska ta intiativet i sin räddningstjänst och fråga räddningschefen om ni kan och ska göra ett ryck i detta?

1 kommentar:

  1. Detta verkar vara en snövit fråga för MSB. Inte något har hörts om hur de svåra påfrestningar samhället i vissa rigioner utsatts för, skall hanteras. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, är det för konkret att hantera på myndigheten? Eller för svårt? Hörde i morgonsoffan av Anders Bjökr, känd M:man att det råder stor brist på handlingskraftiga chefer inom den Svenska statsförvaltningen! Ingen vågar ta beslut och peka med hela handen om vad som behöver göras. Är det så att svensk statsförvaltning kört fast i en snödriva. Skall på kul att se om det finns en snöslunga som kan ge råd och samordan samhällsfunktionerna inför nästa vinter. För det vet vi kommer igen!

    SvaraRadera