söndag 7 februari 2010

Politiska krokodiler


Hur gör man för att få tyst på en riksdagsledamot som öppet vågar kritisera den egna regeringens politik?
Jo man gör som man gjort med Birgitta Ohlsson, man gör vederbörande till regeringsmedlem och ger henne en egen stol i regeringens sammanträdesrum fram till den 19 september, skrev Jinge den 3:e februari därifrån bilden kommer. (jinge.se)
Hon är en riktig feminist som vågar säga nej till vårdnadsbidrag och ja till fler föräldralediga pappor. Modigast var hon dock när hon sa nej till regeringens FRA-förslag.
– Det var inget kul som partiledare att få någon som offentligt gick ut och kritiserade partiets linje, sa då, Jan Björklund. (Läs gärna vad han säger nu.)

En Demoskopmätning,(DN 19/11), visar att 84 procent av svenskarna anser att föräldrarna själva ska få bestämma över barnledigheten. Det är en överväldigande majoritet för valfrihet och bara åtta procent av de svarande, under 44 år, vill dela. Lite tillspetsat skulle man kunna säga att Ohlsson är besviken på medborgarna eller, inte förstår dem. Ur hennes perspektiv missbrukar folket ju sin frihet att handskas ”korrekt” med barnledigheten. Därmed har vi förbrukat Ohlssons förtroende och således är det ”dags att"....
Kanske man gjorde ett val av EU-minister som man inte behöver ångra. Eller?

Jag känner inte Birgitta Ohlsson men jag känner, igen politiken, och medicinen, och kan inte låta bli att ironiskt konstatera att Birgitta Ohlsson som med lagstiftning vill lägga sig i andra familjers liv nu blir upprörd över att utsättas för råd i sitt... Är det kanske dags att dra några slutsater av det som vanlig medborgare. också, och inte bara som politiker, (visserligen har ju några gjort det), och/eller ta en tablett?

Har Sten Tolgfors, vår Försvarsminister och räddningstjänstens "högste chef" fått någon tablett? Citat från hans blogg; Det är för tidigt att nu döma av exakt vilka åtgärder som kommer att finnas med i skrivelsen till riksdagen under våren, m.a.o. vilka tekniska lösningar som väljs för att nå målet. Men det senaste årets olyckor har visat att mer behöver göras för att hindra att bränder uppstår och att människor far illa av bränder. politiska tolkar jag svaret som nej. Men de kommer. Fler, starkare och viktigare än man kanske anar innan september men som blir uppenbart i oktober.

2 kommentarer:

  1. Så länge BRF och andra intresseorganisationer inte arbetar med lobbing ala hög nivå, vet inte om lobbing är rätt stavat:) så blir det nog svårt att få fram verkligheten till försvarminister Stene Tolgfors. Falck har nog redan spenderat ett par tiotals miljoner på lobbeying? eller stavas det looobing. på att att få fram en ny tolkning av LSO.

    SvaraRadera
  2. Hej Dirren och vi vet och tror du att vi lär och lärt oss nått och.... Vi jobbar på "hög nivå" :-)
    Också. Just nu på väg hem efter ett sånt möte igårkväll som blev.. sent. Men, otroligt intressant och bra. För oss. / Hade´Peter

    SvaraRadera