lördag 27 februari 2010

På schemat idag..


Utbildning för deltidsbrandmän, kursen räddningsinsats, genomfördes förra året för första gången utanför MSBs skolor. Totalt genomfördes tio kurser med 300 elever externt och resultatet blev mycket gott. Både elever och MSB är nöjda med hur utbildningarna genomförts, skriver de på tjugofyra7.
Notabelt att Räddningsverkets nedlagda skolor i Skövde och Rosersberg hyste fem av kurserna. Autokaross genomförde fyra kurser på Hasslum i Skövde, Niscayah hade en kurs i Rosersberg och även en i Skövde. Därutöver genomförde Brandskyddsföreningen två kurser i Karlstad och en i Jönköping samt Borlänge.
– De studerande ger högt betyg på viktiga områden som genomförandet, lärare, kompetens och utbildningsanordningar. I en jämförelse ligger de externa kurserna enligt de studerandes bedömning genomsnittligt i nivå med de kurser som genomförs av MSB, säger Lennart Larsson, MSB.

BRF genomförde i helgen 20-21/2 information och utbildning av våra nya skolpresentatörer. Otroligt roligt, jättetaggade och duktiga enligt de som var där. Kommer bli intressant när och om de återkommer och rapporterar samma sak som MSB eller inte, men vi har ingen anledning att betvivla detta just nu.

Om ni som gått eller går och har liknade eller andra synpunkter, ge Uffe eller kansliet, gärna ett mail om detta så blir de glada. Gått eller går är bättre än tror att det är så här. Har man gått har man också kanske hunnit få erfarenheter från när man kom hem och hur det då funkade.
Alltså hemmavid eller..var det bättre förr? :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar