fredag 15 januari 2010

Snabbkoll av leeeget


En man i Vetlanda har troligen sin hund att tacka för livet. Natten till torsdagen väcktes han av att hunden hoppade upp i sängen, och upptäckte att lägenheten var rökfylld skriver många tidningar idag. Våra vänner, branddeckarna och terrierna Paula och Ronja som jag skrev om tidigare har fått ännu en kamrat. Av blandras. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6430173.ab
Upprörande och kortsiktigt sätter SVD; http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/upprorande-och-valdigt-kortsiktigt_4093219.svd som titel och börsbolagens utdelningar ser ut att bli en stridsfråga i vår. Jättevarsel och krav på frysta löner gör att både fack och politiker är på krigsstigen mot höjda utdelningar. –Det kan bli stökigt, säger LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.
Få se nu utdelning, stökigt och Wanja i samma stycke, tycker mig minnas något..hmmm, nja kommer väl på det.

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/01/11/genusvaldet-intar-sodertorns-hogskola/ har jag nu ägnat en del tid åt och jag tänker inte kolla med LIX om lässvårighet utan den är uppenbart i 50 – 60 Facktexter eller 61 – Svåra facktexter/forskning/avhandlingar men, intressant om man orkar. Orka ja och visst är det så att jag håller på med min stoooora artikel om genus och värdegrundsarbete fortfarande mellan övrigt arbete och därför är Tanjas och många, många andras arbeten inte minst organisationers och myndigheters texter, mina verktyg.

Mycket och många verktyg blir det.

I Sydsvenskan http://sydsvenskan.se/lund/article620064/Nekas-ersattning-efter-knarkaffar.html visar att det är inte är synd om en Lundabo som borde känt till riskerna och kanske tilltron till vissa beslut stärks av en annan ändå idag då.
Verkar bli en lugn dag. Bra för det är fre-dag och jag har liksom… lite mycket ändå och på slutet av dan så bör det ju äntligen bli..Fredagsmys. Det är BRA. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar