tisdag 19 januari 2010

Dålig start


2010 börjar inte bra… Fram till den 19 januari har 18 personer omkommit vid 17 bostadsbränder. Vidare har ett stort antal olyckor och flertalet större bränder härjat där värden för 3-400 miljoner uppges gått till spillo vid bara en av dem... Pengar är pengar men liv kan inte ersättas och det är inte för inte man hoppas på statistik-slumpen och att det går över, jämnar ut, sig eller naturligtvis helst blir bättre än det mörka året 2009.

Ett i sig lågt mål men kanske realistiskt. Om vi hjälps åt. Före-under-efter för ett bättre före-under-efter och ännu bättre före-under-efter..och ska det vara så ..omöjligt? Kedjan som räddar liv har vi lärt oss inom sjukvården och det blir inte bättre än den svagaste länken är ett annat relaterat uttryck så; kanske hela kedjan behöver ses över för att hitta svaga länkar för var ligger felen? Alternativen är ju att vara nöjd med en negativ utveckling trots insatser som borde ge färre olyckor och bränder. Känns inte bra. Inte bra alls så åter, må detta vara en statistisk plump.

2 kommentarer:

  1. Ingen vidare start. Håller detta i sig eller....Undrar när någon ställer frågan om fler bränder och dödsfall i samband med bränder kan kopplas till alla nedskärningar i Svensk räddningstjänst. Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt.

    SvaraRadera
  2. Antalet deltidsbrandmän är sannolikt inte dimensionerande för hur många som dör i bränder...

    SvaraRadera