tisdag 5 januari 2010

Lagen om skydd mot olyckor

För det fjärde; om man nu i framtiden skulle våga fatta ett hypotetiskt beslut om en ny stark LSO, lagen om skydd mot olyckor, och jag är inte helt övertygad om att man ens från början tänkt sig reformera den till något som fungerar utanför den teoretiska drömvärlden av vackra resonemang och politiskt korrekta drömmerier. Verkligheten är nämligen inte lika pigg på att anamma nya, moderna, ideologiskt välunderbyggda sätt att betrakta sin omvärld. Bränder och olyckor fortsätter – helt utan att fatta de nya arbetsmetodernas förträfflighet – fräckt nog att både skada och döda. Och detta fast brandmän både fikar med pensionärsföreningar och spelar dockteater för dagisbarn. När framträdande chefer, i branschen, relativt öppet, tycker att det är bättre med kommunalt självbestämmande och att kommunallagen råder över sin egna LSO är det fara och färde.

Vad kommunerna och arbetsgivarorganisationen SKL, Sveriges Kommuner och Landsting anser behöver man bara kolla upp webben i 5 minuter för att se.

En ramlag är en ramlag och vi får se men fan tro´t på ren om än oförvanskad svenska. Remissen skulle vara inne den 15/12 2009 vilket den var och tar man då hänsyn och värderar allas åsikter och gör nått bra eller vinner byråkratin över verklighetens män och kvinnor? Vi får se och det är tur det är valår. Jag kommer strax till det. Valet och politiken. Om någon dag eller så.. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar