söndag 24 januari 2010

Skyddsombud kan..


Skyddsombuden kan agera mot nedskärningarna - Sundsvall - www.st.nu står en hel del viktigt och lätt relaterat till min/vår verksamhet. Sen att mitt favoritexempel från gruppboendet Ugglan i Härnösand där Arbetsmiljöverket 2002 förbjöd en bantning av personalen eftersom det saknades konsekvensbedömningar är med, gör ju artikeln ännu bättre. Hehe. I en annan artikel i en annan tidning är det klart vad den nye sjukhusdirektören ska ha i lön. Han får 60 000 kronor i påslag och får 140 000 kronor i månaden. Det är några undersköterskor det. Bara i påslaget. Undrar när man kopplar artiklarna och är lönen felaktig? Vad vet jag och kanske inte, men, den är fel i tiden helt klart. För alla, även sjukhusdirektören.

Sen vore det väldigt skönt om den mediala världen kunde ta och skärpa till sig. Över hela linjen faktiskt. Att alla nu verkar djupt bekymrade över att en väska av fint märke och dessutom dyr, dinglar på Sahlins arm, får inte vara den nivå ribban skall ligga på i rapporteringen under resten av valrörelsen. Då måste de få hjälp att se större "skandaler". Har ni något tips? Jag har flera. Spännade? Hehe..

4 kommentarer:

  1. Här kommer ett tips på en skandal.
    Många räddningstjänster har valt att dra ner storleken på sina brandbilar, minskad storlek minskar mängden utrustning och även storleken på den. Svensk byggnadsplanering är indelad för räddningstjänsten oilka insatstider. Hur gör man i kommuner med låghusbebyggelse dvs under 4 våningar där man ska evakuera via fönster med utskjutsstege, om man kommer med en liten släckbil och har rationaliserat bort stegen som ska räcka till fjärde våningen, kan man bara göra så? Hur ska man få politikerna att fatta vidden av nedskärningarna och ta utrymme från Sahlins väska....

    SvaraRadera
  2. Hehe må jag skriva och fortsätter med lite Farbror Frej: "Hej alla barn nu är det barnprogram...så ska vi se vad BRF tar fram..." och ha lite, dvs lite tålamod. Jag har skäl att tro att inom någon vecka händer nått i detta. Tsss så länge.

    SvaraRadera
  3. Vad är det som säger att det inte får plats en utskjutsstege på en liten släckbil? Eller måste man vara minst 5 man för att kunna manövrera den?

    SvaraRadera
  4. Jo, en liten utskjutsstege eller det kanske är en skarvstege får plats på en liten "släckbil" helt rätt, men hittills har det inte visats något exemplar av fordon som har en utskjutsstege som kan evakuera från fjärde våningen. Ehhh, jo det går mot att det får vara 5 personer snart för att få upp en stege.....

    SvaraRadera