torsdag 14 januari 2010

A-kassan


I http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6427483.ab så berättas att LO, TCO och SACO 120 000 namnunderskrifter med krav på höjt tak i a-kassan till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin. Liiiiite annat och andra krav än vad vi hade och har tillsammans med SKL, arbetsgivarparten, jo ni läste rätt TILLSAMMANS med arbetsgivarna, där vi påpekde att A-kassereglerna hotar hela den svenska räddningstjänsten i dess nuvarande form.

Inte nog att deltidssidan sedan tidigare redan har rekryteringsproblem, enorma i vissa delar av landet, numera har man svårt eller det blir omöjligt att behålla sin deltidstjänst som brandman om man blir arbetslös hos huvudarbetsgivaren. Salt i såren och vi håller på med omtag. Igen, igen och igen och kommer inte ge oss för när det sunda förnuftet inte finns handlar det om, nått annat, och vi är det på spåret med. Samma regler till en fritidpolitiker och politiken stannar i kommunerna och är det klokt det? Va, va, va…? (Finns förmodligen flera svar..) Vilken tanke föresten..och kanske är det så, dvs SÅ.. vi ska göra, vi är disskriminerade för får de borde vi få och vilka lagar gäller över vilka och varför? Också och mer..och ta reda på mer om varför detta är en prestigefråga och vilka kopplingar prestigen innehåller. Jag vet att det blir ...intressant men, vill vi veta mer för något sjukt är det. Vi jobbar som sagt.

1 kommentar:

  1. Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre....läste jag nyss hos en av mina vänner på FB. Tänkvärt och herregud vad mycket snören det finns. / Peter

    SvaraRadera