fredag 4 mars 2011

Spotta eller svälja



Kolla på http://www.x-tralagomproduktion.se/TV4_Fusk.asp om ni undrar varför programmet Fuskbyggarna lyfte ur veckans avsnitt och körde ett gammalt i repris som säsongsavslutning. Jag tror inte det blir en ny säsong och om, med andra programledare om nuvarande är mån om sin image. Apropå image, kvalitet, kompetens och.. pris:

En kamrat rubricerar onsdagarna, lill-lördagen, som ”amatörernas afton”. Just nu verkar det som om många utredningsarbeten motsvarar onsdag hela veckan och konsulterna alternativt internutredarna vid några organisationer firar lite julafton inom delar av svensk räddningstjänst. En del rapporter som jag antar ”kommunen” köpt eller indirekt betalt i form av arbetstid, börjar man känna igen. Så pass att jag som en slags rapportläsarproffs likt en vinprovare oftast kan berätta vem som skrivit den eller vem som skrev den först och/eller i vilket grundsammanhang. Fler än så är inte de konsultande räddningscheferna alternativt räddnings eller organisationskonsulterna. En del rapporter är rena rama… men dyra.

El Puntido 2004, en röd spansk
Utseende: Blåröd.
Doft: Fruktig, stor, vaniljkola.
Smak: Medelfyllig. Söta björnbär, stor, fruktig, generös, mörk söt frukt.
Omdöme: Kvalitetsvin. Mullig modernist som behöver tid. Något dyr men rekommenderas.


La Omorganisationa Consulta Communa 2011, en grå svensk
Utseende: Plastat omslag med fin layout, bilder, grafiska tabeller och flerfärgstryck.
Doft: Unken tillrättalagd men flyktig och tunn
Smak: Bitter men fadd och delar dröjer sig kvar om än tveksamt om det är i gommen eller i sinnet
Omdöme: En replika i femte version som inte vunnit på lagring. Köp avrådes utan samverkan med kommunen xx eller xx eller xx och egen personal rekommenderas. Ett utbyte av kommunnamnet och rättande av stavfel, (äntligen efter fem försök), ger er då en besparing på 150-200 000 kronor och troligen en mer anpassad och kvalitativ produkt.


Jag har själv konsultat, har fortfarande en del bisysslor åt det hållet, (med BRF:s goda minne ;-), och har kamrater som är i den branschen så det finns bra och seriösa, hehe, men nu är det inte onsdag utan fredag så vi släpper mig och dem och…loss. Fredagsmys på er och Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar