söndag 27 mars 2011

Sämre än väntat..


Deltidsbrandmän tävlade om fyra tjänster i Ludvika | Dala-Demokraten | www.dalademokraten.se
"En brandmans slit börjar redan innan han eller hon fått jobbet. Brandman, eller kvinna, måste visa att man är värdig att ha titeln i telefonkatalogen och få namnet och titeln på den svarta skyddsklädseln. Under två dagar har tolv förhoppningsfulla genomgått ett stentufft prov för att kriga om fyra utlysta brandmannatjänster." En intressant artikel om rektytering utanför storstadsmodeller och helhetsdiskussioner och den har inget med bilden att göra och annars så..

..sitter jag och läser Expressens pappersupplaga medan jag äter lunch och blir bara mer och mer deprimerad för varje sida. Till och med nöjessidorna känns sorgliga och vad tog det, inte ens ett dygn, och oavsett vad man tycker så känner jag ”sådär”, inför artikeln om Juholts fallskärm. Saken i sig är säkert rätt, enligt deras stadga och policy och en annan fråga. Egentligen, för de som äger den, det socialdemokratiska partiet. Hur och med vad vill man uppfattas och relateras och kan man å ena sidan själva… Det visar sig. http://www.expressen.se/nyheter/1.2379354/hakan-juholt-fick-ut-fallskarm

Naturligtvis måste man sätta saker i rätta sammanhang men att sitta och blogga om arbets- och vardagslivets små förtretligheter och glädjeämnen när hela vår vardag känns som något att vara otroligt tacksam över, när jag ser vad som händer i Japan, i Libyen, Jemen, Syrien alltså, känns ”sådär”. Gaddafis krigare har flytt och staden Ajdabiya invånare firar freden och sörjer sina döda. – Vi kan inte glädjas i dag, men vi kan fira vår framtid, säger Adel Rahid som återvänt till ett sönderbombat hus. ”Fira vår framtid” sa han, i ett trasigt Libyen. Japan är ett helt annat land som skadats för lång, lång tid framöver. Det går inte riktigt att förstå följderna av den katastrof som vi alla följer på avstånd än mindre förstå hur det är att leva mitt i den. Här heller. Jag läser tidningarnas chattar och förvånas över att den vanligaste frågan, den som måste besvaras om och om igen, HUR kommer det här att påverka OSS. Människor hamstrar jodtabletter så de är slut på apoteken, HÄR, men de används först när man ÄR utsatt och det är uppenbarligen väldigt många som är livrädda här hemma i tryggheten. Medan de som bor i områdena runt de havererade kärnkraftverken inte vet hur morgondagen ser ut, inte har något hem eller någonstans att ta vägen. Många har förlorat kontakten med familjemedlemmar, vänner och bekanta och letar desperat och alltmer hopplöst. Människor DÄR riskerar livet för att rädda andra, sliter i en livsfarligt miljö för att försöka begränsa skadeverkningarna och det är ett hjältemod som jag tror att väldigt få av oss skulle kunna leva upp till, för de flesta ens inte i tanken.

Samma tema, Japan, fast ur en oväntad vinkel är http://www.newsmill.se/node/34237 som utvecklar sig till en ”rolig akademisk krock” om då, nu och sen. Antar att detta är en av de absolut äldsta frågorna, i stil med hur bildades världen och varför finns vi, men här har den en skepnad av byråkratisk vetenskaplighet med välpaketerade floskler, (annat ord för skitsnack), från alla håll. Det var först då jag tyckte den blev intressant. Många kommentarer om..ingenting, och hur tänker de och finns det något syfte?

Men…. (S) har fått en ny ”ledare” och Feministiskt initiativ (FI) byter inte namn till Feministerna. Namnbytet hade föreslagits av Gudrun Schyman för att markera att organisationen mognat. Styrelsen hade också ställt sig bakom förslaget men det röstades ned. Okey..men för en organisationsteoretiker blir det lite kontigt, lite anarkistikst. Eller kanske demokratiskt bra men vi släpper det för sen var det lite såhär det började i Eslöv: http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/article260398/Brandstationer-kan-laggas-ner.html om än det egentligen började tidigare och; det finns många sanningar i detta. För en del räddningstjänstorganisationer kan det vara lite av ”sämre än väntat - men bättre än jag trodde” och det kan väl vara en bra ”avslutningstankenöt”? Ni får mer tips sen om nöten i varför/vem/vilka och hur och en hel del tycker jag då luktar som.. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar