onsdag 16 mars 2011

Behövs det ett "verktyg"?


Räddningstjänsten i Ludvika håller just nu på med att rekrytera nya heltidsbrandmän på grund av pensionsavgångar. Under det året ska fyra tjänster tillsättas och av cirka 50 sökanden har 12 valts ut för fortsatta tester. Idag och imorgon ska de genomgå en rad tester, bland annat fys-, höjd- och körtester skriver man på SVT Dalarna.

Vilka och vilken sorts tester undrar jag lite, tillbakalutad i min SJ-kupe´på väg hem från just ett sådant möte arrangerat av MSB. Vi har under två dagar återigen pratat om just detta och en diger samling organisationer är engagerade. Svårt ibland och otroligt svårt stundtals då statistik och vetenskaplighet skall vridas/vändas/penetreras och sen tankemässigt stämmas av mot den ”upplevda verkligheten”. Kan detta stämma och hur ter sig det mot en konsekvensanalys och stämmer det mot typinsatserna och trettioelva fler… ”och/och men”. En bra grupp som gör vad de kan och vi är överens om mycket och överens om att vi inte är riktigt överens i annat eller inte riktigt har fått allt material än, men, det går framåt.

Hörde också att en kamrat hade varit med i dessa tester och då kan man ju fråga sig blev det bättre eller sämre resultat efter det? Jag har en aning men han har nog en annan åsikt och det är ju bara han som vet säkert. För mig här, är han bara en..”plump” i ett protokoll. Hehe. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar