måndag 21 mars 2011

Multiservicetjänst löser kommunens beredskap?


Tjugofyra7 - Multiservicetjänst löser kommunens beredskap?

Det är inga problem med verksamheten utan handlar mer om att övervinna fackligt motstånd, framförallt från brandmännen. Erfarenheten säger att det är lättare göra brandman av polis än tvärtom, säger Anders Axelsson, MSB.

....handlar mer om att övervinna fackligt motstånd???

Hur vet han det? Har han eller någon från MSB överhuvudtaget frågat? Har vi någon i gruppen som jobbar med detta? Har vi blivit tillfrågade som referensgrupp och/eller har det på något sätt funnits och finns det, ett intresse av vad "facken" eller för oss, facket, tycker och till sist; är detta ett bra sätt att driva ett projekt på som kan komma att påverka så pass mycket som man förespeglar? – Den långt drivna specialisering vi har idag kanske inte är så sund. Man kanske ska specialisera sig på att vara generalist i stället. Att man är lagom bra, men på flera saker, avslutar Anders Axelsson. Tänk om det är tvärt om Axelsson, kanske det skall släppas en del saker och renodlas på det ordnarie uppdraget. Operativ räddningstjänst. Oavsett skall, skrämmande nog, detta uppdraget redovisas redan 1 juni och det "är oerhört viktigt att det är lokalt förankrat". Bra start?

Lycka till säger jag som nu är minst sagt irriterad. Ytterligare ett arbete som kanske kunde blivit bra men som saboteras redan innan det ens kommit igång. Med en total inkompetens i hur man bör driva ett projekt för att få delaktighet, "medarbetare" och lokal förankring istället för misstänksamhet, "motarbetare" och faktiskt, nu först, irriterade fackliga företrädare. Bifogar en bild på en trapp, välförankrad och fin där uppe och visst är det en trapp, men är den bra och hade den varit bättre om man också tagit någon hänsyn till golvet?

Att det ska vara så förbannat svårt! Hade´

4 kommentarer:

  1. Men det är det inte så det ofta blir? Intresset är ofta svalt för det fackliga och till slut blir det den eller de notoriska gnällspikarna (som ser en chans att vara motståndare mot arbetsgivaren bara för sakens skull) som blir fackombud på arbetsplatsen. Och så får man dras med nån som "brinner" för fel saker (inte yrket som sådant utan bara att "vinna" mot chefer/arbetsgovarna i alla frågor)... eller har jag fel?

    /frågvis

    SvaraRadera
  2. ..och mitt svar är ju givet med tanke på var jag jobbar och vilka jag möter och det engagemang jag ser. För branschfrågorna och yrket. Sen är det otroligt svårt att vara med när man inte ens blir tillfrågad och att då få läsa vad man "skulle sagt", känns bara för mycket. BRF var faktiskt positiva som det enda fackförbundet till dessa tankar i vårt remiss-svar till LSO översynen. Läs det finns eller borde finnas dokumenterat. Till och med hos MSB. SKL/Pacta fick en kopia men de har knappast den kvar. Heller. Gång på gång läggs orden i vår mun utan att vi har sagt dem och det retar mig till... Hade´BRF-Peter

    SvaraRadera
  3. När jag läser artikeln så tycker jag det är lite oklart vad stycket som Herr Axelsson säger syftar till. Kan det inte vara så att han drar dessa slutsatser av erfarenheter från arbetet i USA?

    Om inte så är det skrämmande med tanke på er (icke) delaktighet.

    Tack för en bra blogg.

    SvaraRadera
  4. Tack själv och jag återkommer till vad och vilket det syftas till och syftet/tanken i vad detta tar vägen. Det är inte svårare än att jag kommer att fråga. Öga mot öga :-) / Hade BRF-Peter

    SvaraRadera