måndag 14 mars 2011

LO – fackförbund ur kurs


LO – fackförbund ur kurs | Näringslivsnyheter | SvD är en bra artikel som även skulle kunna fungera som väckarklocka för LO men kommer det att ske? Har man förlorat en halv miljon medlemmar på tio år, Wanja Lundby-Wedin tillträdde år 2000, tror jag det varit mycket av väckarklockor tidigare och sen har man ett drygt år kvar, bara, till en ny ledning. Är då detta Vanjas fel och svaret är naturligtvis ett givet nej men, hon har del i befästandet av dinosarietänkandet i denna rörelse. "Något håller på att förändras", anser Irene Wennemo, tidigare enhetschef på LO. "Utåt och på central nivå är samarbetet intakt, men det ser annorlunda ut längre ner i organisationerna." Här sätter Wennemo fingret exakt på felen men troligen utan att veta vad hon egentligen säger för jag läser det som att hon säger; ledningen går i samma fotspår för de har inte kontakten med verkligheten. Inte ens i de egna leden.

Katten på råttan och långt, låååångt bort i denna hiarki finns de Kommunalanslutna brandmännen och kan de räkna med någon förändring fram först till maj 2012, och sen innan "de stora" och den nye ledaren kommit överens om den nya inrikningen tar det... Henry Karlsson, LO-ordförande i Uddevalla säger i artikeln: – Det känns som om förbunden börjar gå åt olika håll. De stora förbunden tar för sig och de små kommer på efterkälken, och kanske har han rätt men om man då inte ens är "små" utan pyttesmå i ett förbund kommer det förbundet ta hänsyn till den pseudogruppen, alltså kommer brandännen inom Kommunal få uppmärksamhet de närmsta åren och kan BRF, som bara har brandmän, räkna med någon hjälp? Tyvårr nej på bägge frågorna om inte detta inlägg retar upp dem och de äntligen får ändan ur. Bra det i så fall för det tjänar brandmännen på och egentligen är det ointressant för den enskilde brandmannen vem bara det är någon och att det visar sig för honom/henne. Och inte långt efter maj 2012 i form av att..det blev inget. Nu heller. Det är och blir det hos BRF och här är det bara er som gäller och det känns som en förmån att stå utanför partipolitiken och LO-kollektivet och slippa de interna problemen i en organisation som redan rustat och ställt om så välkomna, så gör vi detta tillsammans.

Av brandmän, med brandmän och för brandmän och bara för det kollektivet. Precis som våra internationella kamrater gjort, gör och med bevisad framgång. Ensam är inte stark i detta och inte heller LO. Uppenbarligen. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar