tisdag 8 mars 2011

Åtal mot ”Gryningspyromanen” ..igen

Åtal i dag mot ”Gryningspyromanen” - Sverige - Sydsvenskan - Nyheter dygnet runt

Sedan 2003 har "Gryningspyromanen" misstänkts för ett 70-tal mordbränder. Men trots misstankarna har han bara fällts en gång men annars..går det FÖR bra för Sverige så hur kommer avtalsrörelserna se ut och låta tror ni?

Visserligen är det en stund dit men ändå. En stark svensk valuta borde ha en rad fördelar även för företag, numera. De borde de glädas åt att priset på utländska tillgångar nu fallit kraftigt, att råvarupriserna dämpas och hur många utländska företag har man eller kommer man att köpa. Billigare? Och om inte varför inte då och inför avtalsrörelsen har de precis fått ett nytt argument till varför löntagarna återigen ska hålla igen. När kronan var svag var det gnäll och under finanskrisen kunde storbolagen tack vare en inpiskad krismedvetandet bland fackförbund och anställda att genomföra besparingar som det annars hade tagit år att baxa igenom. Sist men inte minst kan svenska chefer och styrelseordföranden glädja sig åt att de inte längre är lika underbetalda jämfört med sina utländska kolleger. Räknat i andra valutor har de ju fått ett rejält lönelyft och kan avstå från höjningar och ändå komma närmare.

Det gäller inte brandmännen däremot. I samma utsträckning alltså, för mindre pengar ger mindre skjuts och här pratar vi inte raketer utan lådbilar i jämförelse. Det skiljer dessutom ganska mycket i Sverige och på vissa ställen skakar men lite på huvudet. En bra början vore….och naturligtvis har vi koll på det och vet vad vi vill, men vad vill andra och vart och till vem och vilka vill de att pengarna ska gå till? Arbetsgivarparten, bolagen och cheferna ovan vet vi ju oavsett i vilket läge landet befinner sig i men de andra facken?
Vi behöver ju bara ta hänsyn till vår bransch och kanske är det därför vi gör skillnad, kommer att göra mer skillnad och
”can´t you beat them, join us”, liksom. Nu mot tåget och en liten sidoförflyttning. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar