onsdag 8 september 2010


Vid nästan alla olyckor uppstår någon form av negativa konsekvenser på miljön. I lagen om skydd mot olyckor (2003:778) finns inskrivet att hänsyn ska tas till miljön men, kommer vi ihåg det? http://helahalsingland.se/hudiksvall/forsahog/1.2298024-brandmannen-fick-se-pa-da-bilen-brann-upp Ja uppenbarligen, bra jobbat, eller …tittat var det i ”Glada Huddik” då en bil brann, och fick brinna, i en vattentäckt.

MSB har en del skrivet i och om detta som rekommenderas. Kan beställas eller laddas hem. Jag är i… Boden. Referensgruppsmöte i MSB:s fysgrupp och vi har och skall ha möte och diskutera ”fysiska tester och metoder för fastställande av gränser” och samtidigt besöka Winternet. Winternet är ett test-, rådgivnings-, forsknings- och utvecklingscentrum för idrott, friskvård, folkhälsa, hälsa och rehabilitering. Oops vad mycket de var då men ni är med, "de har hannt om ett".. Alltså få till studierna/undersökningarna samt vetenskapligheten i detta med brandmannens fysiska förmåga. Jag återkommer i och om detta längre fram och antagligen många gånger.

Föresten och till sist, visste ni att det går att tänka sig vältränad. Om man föreställer sig att man har en vältränad kropp så får man det. Visst låter det fantastiskt? Det som händer när man föreställer sig att man är vältränad är att man omedvetet ändrar sitt beteende och kanske väljer trapporna istället för hissen, tar inte armstödet till hjälp när man reser sig ur en stol, sträcker på sig och så vidare. I en kanadensisk studie förbättrade den ena gruppen sin muskelstyrka med hela 24% genom att endast tänka på träning, medan gruppen som faktiskt tränade bara gjorde 3% bättre resultat, enligt tidningen Leva. Med anledning av detta vill jag bara säga en sak. Jag är en vältränad person som har bra kondition och en muskulös kropp (om det nu var någon som betvivlade detta).
Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar