söndag 26 september 2010

Ankring


http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1238761/Polisen-underkanner-sig-sjalv.html Bara fyra procent av de poliser som besvarade en enkät från Polisförbundet anser att polisen arbetar tillräckligt mycket med att komma åt nyrekryteringen till kriminella nätverk.

Inte ens var tionde, åtta procent, tycker att polisen jobbar tillräckligt hårt mot seriebrottsligheten och bara 15 procent ger kåren godkänt för arbetet mot den grova organiserade brottsligheten.
Men dansa har de tid med...
http://www.youtube.com/watch?v=_61s62WKVio
Nä det är en skådis, det med.

Mycket är ju skådespel med resurser och satsningar och jag tycker synd om de poliser som verkligen vill och kan och behövs men som kvävs av systemet. Läs några inlägg från fd. polisen i Bloggen Morgonsur i detta ämne och bli förbluffad, oroad och ibland förbannad. Sen lite rädd då man inser och förstår parallellerna med svensk räddningstjänst.

Visst ja, Tommy Hydfors, ställföreträdande rikskriminalchef och ordförande för operativa rådet, säger att han inte känner igen den bild som enkäten ger. Är ni förvånad, är jag förvånad och är ens Tommy själv förvånad för vad ska han säga som ansvarig? Sanningen? Nä hellre avgår han, eller... så är det samma sak.

Arvidsjaurs kommun bör inte teckna avtal med landstinget om IVPA, I väntan på ambulans. Det rådet ger räddningschef Hans-Eric Jonsson till kommunstyrelsen. I Arvidsjaurs kommun är det Moskosel som kan vara aktuellt för IVPA- avtal, men räddningschefen avstyrker med motivering att personalen inte uppfyller de krav på utbildning som landstinget ställer. Dessutom kan det vara problem med att ha personal tillgänglig i Moskosel. Nu i sommar har det till exempel vid ett antal brandlarm inte kommit personal från räddningsvärnet i byn. http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5600849
Rätt i tanke men kanske fel i sak kan jag tycka. Att utbilda kan inte vara hela världen och sen är det så med värn att har man otur kommer ingen men det gäller ju brand och räddningslarm med……

Okey men nu blir det svårt för.. vet ni varför ankor simmar på raka led och inte i cirklar? De respekterar skyltarna ”ankring förbjuden”.
En annan "Ank-ring" är nyss avslutad för denna helg och naturligtvis menar jag förbundsstyrelsemötet som leddes av vår Ankan. Otroligt bra helg med många beslut i "vad" och nu ska vi tjänstemän sätta fart i "hur" dessa skall genomföras.
Mot hemmet några timmar för att återgå till Stockholm imorgon då. Mycket nu..Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar