tisdag 7 september 2010

Brist på bevis


En liten ovanlig brasa från Skara höll på att inträffa då en person som uppenbarligen inte gillar fartkameror försökte elda upp en sådan vid Skånings-Åsaka på söndagskvällen. Det hela uppmärksammades av ett vittne som snabbt kunde släcka elden, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Sen fortsätter jag gårdagens tema lite för i artikeln http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.2305112-allt-fler-vittnen-hotas-till-tystnad tar Länstidningen i Östersund upp ett växande bekymmer. Inte minst, eller enligt artikeln främst, bland ungdomar. ”Övergrepp i rättssak” innebär att en gärningsman hotat eller använt våld mot en person i syfte att påverka rättsprocessen. Det kan till exempel leda till att någon som utsatts för brott inte törs anmäla eller vittna i rätten, eller ändrar sin berättelse om vad som hänt. Enligt Brottsförebyggande rådet är närmare hälften av dem som misstänks för övergrepp i rättsak mellan 15 och 25 år gamla.

Piteåtidningen skriver också om detta ämne och här beskrivs ett ”solklart fall” som inte ledde någonstans. Alltså lades ned ”i brist på bevis”. "Det föreligger inte tillräckliga skäl att väcka åtal, eftersom man med hänsyn till bevisningen på objektiva grunder inte kan förvänta sig en fällande dom", skriver åklagarmyndigheten som motiv till detta. Både Niklas, hans kompisar och hans anhöriga förstår ingenting. Det som för dem såg ut som ett solklart fall, resulterade alltså i - ingenting. "-Jag har totalt förlorat förtroendet för rättsväsendet", kommenterar Niklas pappa det hela. Och där förlorade rättväsendet inte bara en dom utan en pappa, en familj, hela dess släkt och vänner som istället tror på…? Här är artikeln. http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5578063

Det verkar vara stora hål..i regelverken men nu har jag ett plan att passa så, Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar