tisdag 14 september 2010

Oljud i Älmhult?


Länsstyrelsen har fått in klagomål om nattliga bullerstörningar från Stena Aluminium i Älmhult. Företaget tillbakavisar påståendena. Man konstaterar också att merparten av klagomålen de senaste åren kommer från samma person. Bolaget har de senaste fem åren tagit emot ett hundratal klagomål. Enligt dem står en och samma person bakom samtliga skrivelser utom tre. Ooops jahaja och är jag förvånad? Sånt här är länsstyrelserna bra på..
Natten före denna artikel kunde man läsa om att Stena haft inbrott, i en annan artikel, men ”vad som tillgripits är ännu okänt”. Hörselkåpor?

Vidare så har Älmhults kommuns politiskt tillsatta kommunrevision beslutat att granska chefernas övertid. I en skrivelse till kommunstyrelsen och Älmhults personalchef vill de särskilt ha svar på vilka chefer som har övertidsersättningen inbakad i lönen. Som alltså inte har rätt att ta ut något för mertid eller övertid. Inte heller kompensationstid, så kallad komp. Vilka har sådana anställningsavtal 2009 och 2010 och är det någon av dem så trots detta fått ut övertid, komp eller annan ersättning, undrar revisorerna. Jag med. Intressanta artiklar om hur det kan vara, bakom klagomål och rubriker, som jag ramlade över då jag just nu bevakar Älmhult, också, fast naturligtvis…”bara” i räddningstjänstrelaterade frågor.
Vilka de nu är, och hur det hänger ihop, eller inte, eller hur.
svårt det här? Ja tydligen.

Sen så i: http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2323274-sverigedemokrater-utesluts-av-fack och kommenteras av Kommunal; – ”Det är ju ändå ett parti som ställer upp i riksdagsvalet. I så fall måste vi fundera på hur vi ska ställa oss till medlemmar som kandiderar för andra partier. Men det blir nog svårt att förena ett förtroendeuppdrag hos oss och samtidigt kandidera för Sverigedemokraterna. I våra stadgar står att vi ska verka för en demokratisk och socialistisk politik, det tror jag blir svårt för någon som kandiderar för SD”, säger Tobias Baudin, förste vice ordförande. För Handelsanställdas förbund går det bra att vara aktiv Sverigedemokrat och medlem. – ”Det är ju en demokratisk värld vi lever i. Det har hänt att vi har haft något skyddsombud som kandiderade för Moderaterna, och det var inga problem. Så länge de gör det de ska göra”, säger Poul-Erik Jensen, ombudsman för Gävleavdelningen. Verka för en socialistisk politik och till och med en moderat.. Ja herregud så svårt det kan bli när man i sina stadgar skall verka för en ”demokratisk politik” och vad skönt det är att vara partipolitiskt obunden. Eller som signaturen KL skrev i en, av just nu, 25 kommentarer; ”Är det inte dags för politiskt neutrala fackföreningar? Det går bra att av tvång vara med att bidra med många miljoner till Sossarna som medlem, men att stå för sin politiska åsikt offentligt det går inte. Borde inte fackföreningarna värna om sina medlemmars bästa utan politiskt ställningstagande”?
Jo, och som vanligt går BRF före, sedan 1945 i våra stadgar och kolla här då;

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2323283-18-tjejer-ville-prova-pa-att-vara-brandman Bra att det händer saker, och apropå hända saker, har jag ett plan att passa. Vänta liiite SAS jag kommer. Jag vill hem och jag har ju väntat på er. Mycket. Hade´

1 kommentar:

  1. I Malmö för ett antal år sedan innan man lade ner SKAF avd 45 så fanns en läcker historia när den berämda Claes Bloch (ombudsman ,LO Ordf. Skåne mm.)stövlade in på årsmötet och skulle påverka medlemmarna att inte välja in en moderat politiker i styrelsen.För detta tilltag hade han inget församlingen ignorerade honom helt och valde in personen.Avdelningen lades sedermera ner efter kommunal sparkat sin egen ordförande/Gnistetramparen

    SvaraRadera