fredag 10 september 2010

Hur tänkte man här..


Trots att följderna kan bli blodiga och kosta liv backar inte pastor Terry Jones helt från planerna på att bränna Koranen på bål på lördag. Årsdagen för terrorattackerna mot USA den 11 september 2001. Pastorn uppger att han fått ta emot mer än 100 mordhot och att han numera beväpnat sig med pistol. Till amerikansk tv säger han att han inte kommer att backa från ”farorna med radikal islam”. Herregud ..tänker jag, hur tänker karln och har han den förmågan överhuvudtaget. Kan man det minsta om hur konflikter trappas upp och har man det minsta hum om diplomati, konfliktlösning, förhandling och allt relaterat så formligen skriker grundläggande kunskap; nej, dvs. NEJ!

Nu är ”alla på banan” och jag antar att detta i sak inte blir så men oavsett vilket idiotiskt sätt att få en dialog/uppmärksamhet eller vad knäppgöken är ute efter. USA:s President, dess utrikesminister, FBI? m.fl. fördömer brännandet och oroade sig för att en ensam person på detta sätt kan utlösa världsomfattande reaktioner är inte ett dugg förvånade men, räcker det? Även försvarsministern Robert Gates försökte nå ut till Terry Jones genom att ringa upp pastorn och varna för att han riskerar amerikanska soldaters liv. Interpol varnade regeringar över hela världen för en förhöjd risk för attacker mot oskyldiga människor. USA varnade samtidigt amerikanska medborgare ute i världen för våldsamma följder och utfärdade också en resevarning för en del länder.

SD:s valarbetare blev omringade av en stor grupp unga män, invandrarmän, enligt SD, när de under torsdags eftermiddagen hade valmöte i Rosengård. SD hävdar att männen framförde hotelser och att de uppträdde aggressivt. Någon kastade även sten och valarbetarna tvingades lämna platsen. Herregud ..tänker jag, hur tänkte de och vad förväntade man sig och var det just det man egentligen ville?

http://www.skanskan.se/article/20100910/MALMO/709099766/1057/*/snart-klart-att-filma-brander-i-rosengard skriver Räddningstjänsten Syd om att kameror i släckbilen snart är igång. Att antalet fall av hot och våld mot brandmännen minskat från i snitt 16 per år till enbart fyra mindre tillbud hittills i år. Och när det gäller bränder utomhus i papperskorgar, bilar och containrar har det skett en mycket kraftig minskning. Under årets åtta första månader i fjol anmäldes totalt 136 bränder mot enbart 50 i år. 50 i år mot 136 förra året verkar om man jämför med medias rapportering och den statistik de visat lite..lite.

Jag antar att denna artikel kommer att granskas och debatteras och hoppas verkligen att den stämmer för allas skull. Inte minst brandmännens. Skulle den däremot vara en statistisk förvanskning och ett politiskt utspel då hamnar den i ”filen”; Herregud ..tänker jag, hur tänkte de och vad förväntade man sig.

Nu tänker jag att det är mycket jobb kvar och bara en liiiiten fredag innan helgen så full fart mot pappershögen. Ha en bra mys på er. Hade´

5 kommentarer:

  1. Herregud tänkte jag också. Politiskt korrekt det är väl inne att vara det nu i dessa tider. Mer och mer syns Per Widlundh som talare i olika forum, mer och mer av misslyckad utveckling basuneras ut, för herregud hur ska det gå för Räddningstjänst syd. Traktar herr räddningschef efter högre politiska ämbeten månne? Här för leden tvingades man avbryta insatser i, just det, Rosengård och 80 personbilar förstördes. Detta var inte första gången men enligt ganska säkra källor uppemot 20:e gången med bland annat desorienterade brandmän, brandmän som inte klarar av att släcka av olika anledningar (OBS inget illa mot brandmännen). Jämför nu 136 småbränder i papperskorgar mot ett 20 - tal garagebränder med enorma ekonomiska värden och med liv som insats för att släcka. Jo småbränderna har minskat till 50....Vem är lakejen som sprider Pers budskap kan man undra?
    Per, sopa framför egen dörr innan du ska sopa andras uppfarter. Din egen organisation förfaller. Vi väntar all på din nya mångfaldsstation i Lund. Herregud höll jag på att säga och 5 miljoner från MSB, det hade ju inte med det hela att göra men ändå...;>

    Sluta hyckla med statistiken, snälla!

    SvaraRadera
  2. Tack för fakta. Rsyd verkar vara ett förbund med STORA problem. Dags att ta konsekvenserna för ditt misslyckande Per W?

    SvaraRadera
  3. Självklart att det blir mindre tillbud när det finns minst 10 poliser på plats ett par minuter efter larm,vid mindre bränder idag rings alltid Platschef Rosengård "polisen" upp och Vi får en mot ringning så vi vet att platsen är säkrad,ibland kan polisen själv hantera om det är mindre bränder.Hur situationen för oss hade varit utan våra kollegor från polisen får var och gissa fritt.Samhällsekonomiskt är detta en jätteflopp som det hade varit roligt att få en redovisning på kostnaden för/Gnistetramparen

    SvaraRadera
  4. Jo nog förfaller R-syd. Deras fordon är så usla att de havererar i parti och minut. Stegbilarna hade stått på museum vid andra kårer. De pengarna har de lagt på andra saker, ja ni vet vad.............

    SvaraRadera
  5. Jo nog förfaller förbundet. I runda slängar borde man ligga back runt 50-60 miljoner av icke genomförda fordonsinköp. Men de pengarna har säkert Per på ett konto för hur skulle det vara om politikerna fick reda på ett underskott av den storleken och var har han gjort av pengarna?

    SvaraRadera