torsdag 23 september 2010

Sveriges röstande befolkning är i %..


http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1246266/Fem-skadade-efter-brand.html och det kommer jag att återvända till och har berört relaterat..många, många, många gånger. Likaså http://www.skanskan.se/article/20100922/STAFFANSTORP/709229834/1057/*/unga-kastade-sten-mot-bussar eller http://www.skanskan.se/article/20100922/MALMO/709219822/1057/*/*/kriminell-tvingar-unga-delta-i-bedragerier för idag handlar det om mer…politik.

Demokrati innebär ju att inte någon grupp eller offentlig myndighet, Regering eller Riksdag inräknade, får ifrågasätta någon annans rätt att uttrycka sin åsikt i tal eller skrift och är grundlagsskyddat. Grundlagen är knappast skriven av ett parti eller för ett parti och debatterna just nu är oerhört intressanta. Åt alla håll, och man tangerar verkligen ”det möjligas gräns” då känslor och tankar faktiskt är en sak och juridik, lag och rätt en annan. Ofta.

"Det blir allt mer uppenbart att det helhjärtade stödet till Socialdemokraterna inte längre ligger i medlemmarnas intresse".
Det skriver ett antal kandidater från Centerpartiet som även är Kommunalare, IF Metallare, Handelsanställda och GS-medlemmar i artikeln: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lo-tappar-i-inflytande_5323525.svd De ser med oro hur de svenska fackens möjligheter att tillvarata medlemmarnas intresse minskar.

"Det är framförallt hos LO-förbunden som problemen hopas. Fackföreningsrörelsen måste inse att tiderna förändras. Bara i detta val satsade LO minst 77 miljoner kronor på en socialdemokratisk valseger. Räknar vi in gratis arbetskraft som jobbar i valrörelsen handlar det om ännu mer. Men enligt Sifo kommer inte ens hälften av LO-medlemmarna att rösta på Socialdemokraterna (47,5 procent). 5,8 procent sympatiserar med Miljöpartiet och 6 procent med Vänsterpartiet. Nästan en tredjedel (31,5 procent) väljer något av allianspartierna."

Artikeln avslutas med; ”Sverige är inte längre en socialdemokratisk enpartistat. Ju snabbare LO:s ledning inser att andra partier också har engagemang och patos för fler arbeten och bättre arbetsvillkor desto bättre är det för oss medlemmar.” Ord och inga visor och bra rutet tycker jag. Jag kunde förstå detta förr men inte nu. Jag förstår inte heller att man i vår bransch å ena sidan har politiska sympatier och är politiska förtroendemän för ett parti men stödjer ekonomisk de man talar och röstar mot. Via sin fackliga hemvist. Det finns alternativ. Bra alternativ om inte det bästa alternativet för Brandmännens Riksförbunds portalparagraf är att vara partipolitiskt obundna och det är vi stolta över.

Stolta över att alla, ALLA avgifter, går tillbaka till medlemsarbetet.

Har de fått något svar på artikeln då? Herregud ja.. En blogg skriver lite så här tex.: ..”dessa människor som skrivit artikeln har definitivt inte kollektivet som utgångspunkt utan bara sig själva som centerpartister och möjligen arbetsgivarens”... och gör då ett grundfel och anser att den enda möjligheten att vara organiserade tillsammans, läs det gamla ordet ”kollektivet”, är att tillhöra Socialdemokratin och LO. Okey och nu klarnar ytterligare problematiken för om denna bloggerska har något att säga till om, tex inom LO eller ”partiet” så kommer det ta tid innan man förstår att vi skriver 2010.
Jag ser även en radda med kommentarer och andra bloggar med rena sakfel så vi har en pedagogisk och upplysande arbetsuppgift framför oss. Också.
Vi partipolitiskt obundna fackförbund för det finns flera, faktiskt, och inte ”bara utomlands”, som några refererade till.
När man läser rakt upp och ned vad som står på LO:s webb: ”Enligt SVTs valundersökning röstade en majoritet (51 procent) av LO:s medlemmar på Socialdemokraterna och hela 67 procent röstade på något av de rödgröna partierna.” så blir det andra och ytterligare siffror men oavset kan man ju konatatera omvänt att många, väldigt många, inte sympatiserar med LO:s politik bland medlemmarna.

Sen glöms det alltid bort att det inte är 100% som faktiskt ens röstar och så blir det än svårare med procenten.

I ett dribblande med procentsiffror så förstår jag också medlemssiffrorna för hur många brandmän man uppger att man har organiserade inom Kommunal och alltså LO. Jag avslutar med att citera Norpan i hans/hennes förra kommentar i bloggen; ”det vet förmodligen redan de flesta som läser här”, och det kommer att bli intressant vad ”felsökarna” inom LO hittar som förklaring till valresultatet. Jag är mer orolig för Svensk Fackföreningsrörelse och dess trovärdighet och vad det resulterar i för framtiden för..67%? är det uppenbart att detta inte blir lätt då saker och ting skall sättas på sin spetts och stenar vändas och till sist; så har man hittat Hässleholms brandbil. http://www.nsk.se/article/20100922/HASSLEHOLM/709229881/1125/*/brandbil-hittades-i-polen- Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar