torsdag 9 september 2010

Upplopp i .. Malmö


Upplopp i Sofielund - Malmö - Skånskan.se
…och läs gärna artikeln och tänk lite på vad det står, egentligen.

Jag skriver lite utdrag/stödmeningar från den:
-Första anmälningen kom in till polisen redan strax innan klockan tre på eftermiddagen..
-byggnadsarbetare blivit hotade av ett ungdomsgäng som sade att de skulle riva ned det som byggnadsarbetarna gjorde..
-Kvart över sju kom nästa larm till polisen..
-Strax efter halv nio på kvällen kom nästa larm till polisen. Den här gången blev polispatrullen beskjutna med fyrverkeripjäser..
-två 19-åringar och en 24-åring, kontrollerades av polisen men kunde inte knytas till fyrverkeribeskjutningen. Efter det eskalerar skadegörelsen ytterligare. Stenar kastas och fyrverkeripjäser skjuts in genom fönsterrutor. ”MKB:s bo-kontor” sätts i brand av en av fyrverkeripjäserna..
-Vid midnatt rör sig fortfarande ett antal ungdomar på gatan och polispatruller cirklar omkring i området..
-efter en bilbrand klockan 00.15 så la sig lugnet så sakteliga över området..

Facit: Några minderåriga barn togs om hand av polisen och körde hem dem till föräldrarna. En person greps misstänkt för narkotikabrott.
– Det är inte klokt det som händer här, det är tusentals människor som drabbas. Snart blir det värre här än på Rosengård, säger en boende i området. Han har bott i området sedan 1994. – Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag fattar inte att polisen inte kan gripa någon och att ungdomarna kan hålla på som de gör, säger han. Har Rosengård blivit ett slags gemene mans våldsmått eller?

Attentaten mot bussarna då? Jo de fortsätter trots att man omhändertagit två misstänkta buss-skyttar. Kvart över sju på onsdagskvällen blev en stadsbuss be-kastad på Agnesfridsvägen av okända gärningsmän och fönsterrutan på en av dörrarna krossades. De redan omhändertagna misstänkta skulle föresten ”bara” försvara sig mot tänkbara rånare – därför bar de kolsyrepistoler. De ska ha känt sig hotade och båda har enklare kriminell belastning – den ene dömdes för misshandel i fjol efter att ha slagit en yngre flicka på den specialskola för barn med särskilda behov han då gick på. Den andre fälldes i juni i år för stöld – han hade tagit smycken från sin mamma till ett värde av 50 000 kronor.

En av ”hjältarna” har alltså slagit en yngre flicka och den andre stulit från sin mor och nu misstänks man för att ligga i skyttevärn och skjuta på livsfarliga bussar. Ett slags nutida eldsprutande dinosaurier som folket måste beskyddas från i ett slags ”eld skall med eld bekämpas”. Härligt med killar som försvarar oss samhällsmedborgare……….
Sen är det väl brandkåren som är experter på eld och att hoppa på de som kan och hjälper en, verkar inte riktigt genomtänkt. Heller.

Lite trött efter gårdagens tabernakelresande då SAS visade sig från sin sämsta sida och till och med en anka hade flugit snabbare till Stockholm är det nu hög tid att springa till dagens förhandlingar och möten. Sen att Aftonbladet, just idag, skriver att SAS är punkligast i världen, ser jag bara som en ren..provokation och dålig journalistisk källforskning. Eller nått för...
de har ju inte ringt mig. :-) http://www.aftonbladet.se/resa/temaweekend/article7745996.ab Hade´

3 kommentarer:

  1. http://www.skanskan.se/article/20100909/MALMO/709089792/1057/*/vaktare-kravs-pa-bygge

    SvaraRadera
  2. Ska med intresse följa byggbranschens integrationsprogram ett namnförslag kan vara BISK, Byggare I Samarbete med Kidsen. Byggarna börjar jobba 80-20 och huvuduppdraget är inte att bygga hus utan att förebygga så ingen behöver bo i tält. När tid medges kan man snickra. Vilken blomstrande byggbransch vi kommer att få, ungefär samma utvecklingspotential som svensk räddningstjänst haft de senaste åren...

    SvaraRadera