måndag 13 september 2010

Ett sparförslag hotar brandkårerna..


Sparförslag hotar byarnas brandkårer - Falun - Dalarnas Tidningar

Ett sparförslag hotar brandkårerna i Svärdsjö, Enviken och Grycksbo. De kan tvingas dra ner på bemanningen vid utryckning, vilket kan hota liv. – Katastrof om vi inte kan rökdyka, säger kårchefen Ambjörn Blixt. Vid svåra olyckor behöver vi också vara en plus fyra. Har du till exempel folk kvar i bilen med nackskador behövs två man för att hålla dem, en räddningsledare och en som skyddar mot annan trafik, säger Blixt som är upprörd över sparförslaget som handlar om 529 134 kronor. – Samtidigt lägger de ner 900 000 kronor på belysning i Faluån, säger han. SVT gjorde detta reportage, (till att börja med…) http://svtplay.se/v/2141966/rokdykning_hotad_-_pengar_maste_sparas
Många och bra kommentarer följer reportaget och ett stort engagemang i finns i frågan och/men kolla detta citat; ”Hade planer på att utbilda mej till brandman! men det känns som att man knappast kommer att få jobb så jag byter nog planer till något som dom inte kan skära ner folk på.”

BRF och undertecknad
har hur många gånger som helst framfört även detta som argument i likande situationer. –”Och hur menar ni då och hur kan det hänga ihop och nu överdriver ni väl ändå”, är de vanliga svaren. Vi kan inte köra en ”Ingemar Stenmark” ala´ -De är int värt o förklar för en som int begrip,” utan nöter på.

För det är klart att man förstår, och att man har pengarna, och detta handlar om prioritering men göms bakom övergripande tal i skolad pedagogik i politiska plattityder och försvårande budgetresonemang. Folk ska inte förstå eller förstå rätt saker och i skydd av det kommunala självstyret utan statlig och/eller myndighetsinblandning kan man i princip göra som man vill. Många av dessa frågor behandlas lika ärligt att handla med en tretti-kronors-sedel. Att sen klumpa till det och få denna fråga mitt i slutspurten i en valrörelse visar också på en nonchalans, eller en bra taktik beroende på vem/vilka som nu väckt frågorna, men det kommer att visa sig. Visa sig kommer också Länsstyrelsen i Dalarna att få göra men det har de gjort förr. Och vissa saker glömmer man inte så på´t igen och det här blir inte ”kul”.

Eller så blir det just det för ‎"Tupparna (Kommunalrådet) må gala. Men det är hönan (medborgarna) som lägger ägget."
Och vi höns är inte så dumma som en del verkar tro.. Sen lyser styltorna igenom. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar