måndag 20 september 2010

Valvaka


Valet är över och nu ska det rustas för vardag. När Mona Sahlin talade på valvakan sent på söndagskvällen grät många i publiken då Socialdemokraterna gjort sitt sämsta val i modern tid. Moderaterna gjorde ett bra val, alliansen vann valet, men ändå inte riktigt. De är större än de rödgröna, men får ingen egen majoritet i riksdagen. Sverigedemokraterna gjorde ett bra val, kom in i riksdagen och spärrar vägen för en fortsatt majoritetsregering och oavsett skiften eller inte kommer alltid ett antal nya personer in och det tar lite tid att bli varm i kläderna så…det kan bli lite rörigt en tid. Inte minst i många kommuner. Resten av veckan skall det räknas personvalsedlar de sista posterna fördela och så ska ”förhandlingar” mellan olika konstellationer inledas, avslutas, börjas om och allt ska bevakas av media, centralt och lokalt, spekuleras i och om.

Vi med. Alltså vi kommer att ha fullt upp och kolla upp hur det ser ut i de kommuner vi bevakar där de har pågående, aviserade eller nyligen avslutade räddningstjänstrelaterade ärenden och om dessa förändrats utifrån det nya läget. Att vara partipolitiskt obunden innebär ju att vi stöder frågorna och vilka stödde dem förut och stödjer dem nu. Lika läge eller någon förändring och vad innebär det för styrande tjänstemän i ett kort och i det lite längre perspektivet. Tar de chansen nu då det är lite rörigt och så vidare och med mera. Egentligen borde det vara lagen och föreskrifterna som styr men ni vet vad jag tycker och vad BRF anser så vi får se. Och vi tittar, eller glor och blänger. På en del.

Antar att jag får anledning att återkomma i och om detta så då till nått helt annat. Fast lite relaterat, men, i Storbritannien. http://www.yeovilexpress.co.uk/news/national/8399830.Firefighters_vote_to_take_action/ nya skiftscheman och sämre villkor har fått facket och brandmännen att surna till. Att strejka stöddes av en majoritet på 95% i ett valdeltagandet på 76% då man beslutade hur man skulle gå vidare. 95%!! Undrar om vuvuzuelan i artikelbilden också ingår i beslutet eller om det är en ”fri improvisation”? –”Hej jag heter Peter Bergh och skulle vilja beställa 1500 vuvuzuelor och plakat som det står, ”ge BRF sitt rättmätiga avtal på.” ”- Ja, exakt, till julveckan, och de ska passa till tomtedräkter”.
Också en fri improvisation men inte i Sverige väl?
Landet Lagom där ingen vågar eller tillåts sticka ut. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar