lördag 27 november 2010

Undkom eldhav - genom dusch


Undkom eldhav – genom dusch | Nyheter | Aftonbladet

Var en variant och här var det lite hett med: Informationsbolagets ägare, karre och Rdch i Rsyd, perwidlundh bloggar:

karre on 2010/11/25 Hoppsan ! Det finns ingen bättre än räddningstjänsten att informera och sprida kunskap om förebyggande , skriver förbundsdirektören. Jag skulle vilja påstå att det är precis tvärtom. Räddningstjänsten i allmänhet är inte speciellt duktiga på det här området. Om vi övriga aktörer – Brandskyddsföreningen, MSB, Informationsbolaget , de hundratals brandkonsulterna, brandserviceföretagen m.fl – skulle lägga av då blir det superkris. Jag håller med dig om begreppet både/och – både öva och rycka ut !!!
perwidlundh on 2010/11/26 @Karre Å vem är de som jobbar hos er med utbildning och information? Som ni gärna vill ha just för det stora förtroendet.

Övriga aktörer… skrev han och jo de finns ju och tänker Karre i banor Konkurrensverket, kkv.se, och lagar som styr offentlig näringsverksamhet eller bara offentlig verksamhet eller rent av kommunallagen, förvaltningslagen eller är det bara gnabb och lite frustration vänner mellan?

”För att konkurrensen på marknaden ska fungera är det viktigt att den offentliga sektorns inköp av varor och tjänster går rätt till. Meningen är att leverantörer ska få lika konkurrensvillkor och att skattemedlen ska användas på bästa sätt.
Konkurrens- och upphandlingsreglerna finns till för att
• utnyttja konkurrensen mellan företag till nytta för konsumenterna och samhällsekonomin
• ge företag lika förutsättningar att konkurrera
• undanröja handlingar som begränsar konkurrensen
• se till att myndigheter anlitar det företag som säljer de efterfrågade varorna och tjänsterna mest förmånligt.”


Intressant men oavsett har jag inte riktigt tid nu, idag, då snön vräker ner som om grannen köpt en snökanon och riktat den mot min tomt. Dessutom har jag då hittat snöslungan, äntligen, och den var under en presenning, bakom allt rivningsmaterial från den utbyggnad som revs i somras, och som fortfarande inte har sorterats och deponerats. Tack så mycket ni/den som flyttade den dit, just dit, och jag har en huvudmisstänkt. Nu har han gjort denna otjänst i god tro och med gott uppsåt så det är bara att bita ihop och fatta spaden. Igen. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar