söndag 7 november 2010

Be a smarty, join the..


Ooops kan man kanske säga när larmet gäller den egna brandstationen eller åtminstone släckbilen. Det händer ibland och här har det hänt brandmännen i St Cloud, Minnesota: http://www.firerescue1.com/fire-attack/articles/903090-Fire-truck-destroyed-in-Minn-station-house-fire/

Och David sa... Lysande. En annan reflektion är att aldrig har "kårandan" varit starkare bland räddningstjänsternas chefer. Med undantag för några som har kurage nog så är det av sällan skådat slag som olika chefer nu gaddar sig samman för att driva gemensamma mål, hänsynslöst och med uppbackning från sina förtrogna, dvs politikerna. Brandmännen som yrkeskategori har aldrig varit svagare och risken för punktmarkering och vendettor mot personer som vågar säga emot är överhängande. Vad gör man åt detta????”

Det enkla och självklara svaret från en som mig blir att gå med i facket och i rätt fack. Det fack du tror på och som kommer att ställa upp på en liten, liten grupp i sammanhanget och som slipper ta politiska hänsyn. Har ni en bra företrädare i något annat fack, lokalt, som kan, vågar och gör sitt jobb är det ingen panik utan så länge ”den personen verkar”, verka med. Vi kommer inte att krångla till den tillvaron utan tvärt om. Kan kanske verka lite knepigt att vi inte tar ”fajten” lokalt på alla ställen men vadå, det viktigaste är att brandmännen blir representerade, enade och som du skriver David; möter nya konstellationer på samma villkor och inte är ensamma.

BRF är i sin tur numera uppbackade av såväl europeiska, som av brandmän över hela världen och vi kan, och vi gör skillnad. Vi har också ”våra träffar” och det är allt från storstadsträffar, glesbygdsträffar och… you name it. Även om vi inte är partipolitiskt bundna jobbar vi också politiskt såväl lokalt som centralt och har numera ett brett kontaktnät i bägge blocken. Vi har samverkan med ett stort antal aktörer och inte bara inom den strikta räddningstjänstens sfär utan även utanför i olika grupperingar, som hjälper oss. Finns vi i Bryssel och verkar i EU? Jo och vi har delaktighet i ett lobbykontor och många kontakter. Så…

Vi har alltså också ”gaddat oss samman” och har aldrig varit så starka som nu med en otroligt fin prognos för framtiden. Nu anar jag att det inte var facklig retorik du ville ha som svar David men, jag är övertygad om att svaret är; Om du inte är, Bli medlem i Brandmännens Riksförbund.
Nu är det söndag och det ska skruvas plåttak så..Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar