fredag 12 november 2010

Hot? och C-körkort


Polischef frias efter muntligt hot - Lund - Skånskan.se

En polis med en chefsposition inom Lundapolisen slipper påföljd efter att ha sagt till ett skyddsombud att han "skulle såga henne vid fotknölarna" sedan ärendet varit till personalansvarsnämnden. Okey tänker jag, så blev det men är det inte samtidigt lite av; ”This is not the end it's another begin.” då polisen nu lagt en ribba på vad man får säga? Det finns ju även ribbor på vad man inte får och ”orden”, dess innebörd och sammanhangen studsar däremellan. Svårt det här och inte blir det lättare att hantera värdegrunder och annat relaterat.

Ett annat ämne som jag tappat räkningen på är åter aktuellt; C-körkorten. http://svt.se/2.82111/1.2225880/deltidare_jobbar_utan_c-korkort ”-När man hittar en person som är lämplig, så kanske de inte har körkort,” säger Jonas Petri räddningschef Höglandets räddningstjänstförbund.
Okey, och vad kan man göra åt det då och är det rimligt att ha det som på en del orter med avtal som i praktiken gör att rent ekonomiskt tar det flera år att komma ikapp och få en inkomst från sin bisyssla efter de personliga utgifterna för körkortet? Om en arbetsgivare anställer någon som inte har helt rätt behörighet eller saknar något i en ”normal anställning” hur brukar man göra då? Finns det lösningar?

Här stavas egentligen hela problemet e-k-o-n-o-m-i och får den råda över LSO:n, dvs vilket skydd man måste ha, egentligen? Jag är 100% säker på att debatten forsätter så jag går just nu istället mot fredagsmys. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar