tisdag 16 november 2010

Under kontroll..


Kinas officiella nyhetsbyrån Xinhua säger att dödssiffran vid höghusbranden i Shanghai har stigit till 42 under måndagskvällen men nyss uppgav man antalet till 53. Tidigare rapporter säger att skadade ska vara fler än 90. Branden inträffade på dagen på en byggnad som var under renovering och totalt bodde 156 familjer i huset. Ett vittne berättade till Xinhua att byggmaterial hade fattat eld och branden spred sig till byggnadsställningar och sedan till 28-våningar höga byggnaden i sig. Vidare skall mer än 80 brandbilar kallats till elden som uppgetts vara släckt efter cirka fyra till sex timmar. Tittar man på videor från brandplatsen känns det tyvärr lite som ”finn-fem-fel” i rapporteringen från Xinhua.
Polisen har gripit fyra personer efter branden och de misstänks enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina för "otillåten svetsning".
Titta själv och tror ni att detta "släcktes och var under kontroll på 4-6 timmar" eller att man jobbar fortfarande? Video of Deadly Shanghai Fire:
http://thelede.blogs.nytimes.com/2010/11/15/video-of-deadly-shanghai-fire/ och en svensk, från DN och TT: http://www.dn.se/webbtv/nyheter/minst-40-doda-i-skyskrapsbrand-i-kina-1.1209383

Zlatan fick Guldbollen och alla tidningar är fyllda av spekulationer om ny S-ledare, av Mona och krisen inom S. Nu söker man en partiledare som ska ha haft ett jobb, ha varit arbetslös och helst ha slagits mot Försäkringskassan… Mona då, jo hon har redan fått jobberbjudanden och man vilken Generaldirektör eller Landshövding eller liknade person med liknade jobb har slutat, eller är på väg att sluta, eller står på tur till annat, undrar jag då lite. Väldigt lite, för mer engagerad blir jag i att:

MSB startar samverkan med flera olika myndigheter för att bli bättre och komma igång snabbare med stöd och information till drabbade och anhöriga vid en kris skriver man på webben 2010-11-15.
”Efter katastrofer som Estonias förlisning, diskoteksbranden i Göteborg och flodvågskatastrofen står det klart att Sverige behöver en förberedd organisation som kan ge stöd och information till drabbade och anhöriga efter en stor och oväntad kris. Efter tsunamin snabbstartades den tillfälliga myndigheten ”Rådet för stöd och samordning efter flodvågskatastrofen i Sydostasien”, men det behövs en organisation som är förberedd redan innan händelserna inträffar.” http://www.msb.se/sv/Start1/Nyheter-fran-MSB/Nyheter/MSB-startar-samverkan-for-drabbade-och-anhoriga-vid-krise/

M/S Estonia förliste den 28 september 1994, Diskoteksbranden i Göteborg inträffade natten till den 30 oktober 1998 och Annandag jul, den 26 december 2004 inträffade det som i Sverige blev känt och fortfarande kallas Tsunamin. Cirka 20.000 svenskar befann sig i det drabbade området i Thailand och 543 svenskar är döda eller saknade. Av dem var 120 barn under 16 år. 1.500 svenskar skadades. Omkring 225.000 människor omkom och hårdast drabbat var Indonesien. Olyckor känner inga gränser och vi svenskar är numera globala..

Jag blev inringd 27 december 2004 som ansvarig för ett Landsting och jobbade i princip till den 3 januari med en lång rad uppföljningsmöten efter detta under vintern och våren 2005 och… blir nästan förbannad. Ska det behöva ta 5 år innan det vi konstaterade då, det man konstaterat redan -94 och sen -98, att komma igång? Om..det kommer igång. Jag tvivlar tyvärr för om det inte finns folk i dessa organisationer och den grupp som skall tillse detta som har ”praktiskt erfarenhet och kunskap om de jordnära och absoluta problemen” blir detta bara en administrativ och fin pappersprodukt och ett sätt att visa att det finns något och man faktiskt gjort något. Äntligen, eller? Vi får se och gissa om detta är en hjärtefråga som jag stångat mig nästan blodig i då det visade sig att det inte fanns något, som fungerade den 27 december 2004. Det gör det fortfarande inte, skandalöst i sig men, ”hoppas, hoppas” kan man ju göra och det, det gör jag.

Sen meddelade flera medier att ordföranden vid LO:s motsvarighet, TCO, Sture Nordh, avgår vid kongressen i maj nästa år. – ”Tolv år är en väldigt lagom period. Och TCO behöver föryngra sitt ledarskap”, säger Sture Nordh. Vanja Lundby-Wedin har suttit sedan 2000. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar