torsdag 5 augusti 2010

Strömsund och så..Malmö


Avstängda brandmännen får sin lön - Strömsund - ltz.se

Skrivet 4 aug 2010 18:42 av Håkan Olofsson som kommentar till artikeln i länken. ”Det ska sägas att det inte alltid är lätt att vara arbetsgivare.
Arbetsgivaren måste dock följa sin egen fyspolicy.
Vid misslyckad fystest ska kedjan med tränings och kostråd följas.
Detta kommer brandfacket att bevaka noga i framtiden.
Förbundet är underfinansierat och det saknas pengar för att upprätta en hållbar investeringsplan för fordon och material. Det är mycket olyckligt i detta läge att dra på sig onödiga kostnader. Det är viktigt att arbetsgivaren och brandmännen inte ser på varandra som motståndare. Vi finns till för invånarna och skattepengarna ska användas till rätt saker. Det viktigaste just nu är att hindra pågående försämringar i länets räddningstjänst.”


Artikeln och Håkans utmärkta kommentar talar för sig själv och jag lägger inte till nått förutom att BRF söker inte strid, vi söker faktiskt samverkan och lösningar. Som här. Naturligtvis tar vi matchen om vi behöver och om det inte går att hitta lösningar eller om någon medvetet, vilket sker, krånglar och usslas med oss. Men nästan, nästan jämt, (skämt där, vi pratar om Norra Jämtlands räddningstjänstförbund), är det bäst för det fortsatta arbetet att hitta vägar ur eller in. Vill man inte javisst då är det ju så men vill man, ja då brukar det ordna sig när frågan/orna penetrerats ordentligt och man förstått varandras tankar, gemensamt tolkat regelverken och insett, att det kommer en morgondag. Och en till. Till sist vet jag vilket arbete som lagts ned i detta ärende och med vilket engagemang och noggrannhet man arbetat och jag har allt sparat för att kunna nyttjas på andra ställen och till andra BRF-kamrater.
Bra jobbat på er!

Och i Malmö brinner det bilar och……..och pyr lite varstans. Jag har hittat en skylt, så länge, i brist på andra åtgärder. Fixa bara tiderna och saken är administrativt klar en stund till..så, Varsågod och Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar