torsdag 26 augusti 2010

Kommunal polis i Malmö?


En presumtiv kö blir det kanske om KD i Malmö får igenom sitt förslag om en fond för utsatta grupper i staden. http://www.skanskan.se/article/20100824/MALMO/708249795/1057/*/okat-skydd-for-hotade För vilka grupper då är den självklara frågan och som Folkhälsoministern och partikamraten Maria Larsson uttryckte det; Malmö har ett stort ansvar att se till att rättssäkerhet upprätthålls och att alla kan leva i trygghet i ett demokratisk samhälle. Alla alltså och bra Maria. Men hur det blir med ansvaret för Malmö, det går ju..sådär, eller, är en annan fråga. Ett annat.. skott i foten, som känns lite tragikomiskt, skedde igårkväll. I Malmö. http://www.skanskan.se/article/20100825/MALMO/708259781/1057/*/man-skjuten-i-malmo Ett gäng i bråk med skottlossning. I foten. Här torde polisen ha någon att prata med som inte kan springa bort..

Ett intressant förslag och kreativa tankar snubblade jag över när jag förundrades över att den tidigare Hells Angels ledaren Thomas Möller vann i en tvist mot Försäkringskassan och får behålla sjukersättning, sjukpenning och rehabiliteringsstöd. Han slipper dessutom att betala tillbaka drygt två miljoner som han fått sedan 1997 och ska nu slåss för att återfå sin konstsamling. Rätt eller fel, vad vet jag men nu till det intressanta förslaget;

http://rickardwendel.blogspot.com/2010/08/inratta-kommunal-polis.html skriver om en motion han lagt om otryggheten i Malmö och om att få prova ett slags kommunal polis. Nu tror jag inte det går och är otroligt tveksam men bara att väcka tanken och diskussionen visar en vilja att förändra och kommer troligen att skapa debatt. En vinkel blir ju att Rickard inte är nöjd med den nuvarande organisationen och då kanske det finns sndra möjligheter ett påverka dem/den till det bättre i och om detta för Malmö? Vidare är ju en partikamrat landets Justitieminister. Men det är bra med tanken och debatten för taktiken med att tysta ned utifrån ”rubriker väcker rubriker och detta är en medialt framkallad spiral” verkar inte funka och är inte trovärdig. Tror jag, i detta läge. Bra är också att motionären sitter i Rsyds direktion och skrev ett inlägg om räddningstjänsten redan den 17 april 2009. http://rickardwendel.blogspot.com/2009/04/harda-tag-till-brandmannens-hjalp-och.html

På kort sikt, skrivs det. Ett år och fyra månader efter blogginlägget har det tillkommit…

Ja vadå? Och sen den första incidenten vid räddningstjänsten i Malmö 2002? Vaddå..och räcker det? Och har man ett ansvar som politiker i direktionen för denna räddningstjänst för räddningstjänsten? Ja absolut och här kan vara början på en av de debatter Rickard kanske söker om än inte kanske just den. I sin egen direktion. Gräv där du står, är ett ordspråk. Gammalt det också.

Apropå kö så är det precis det som kan hända när AIK:s supportrar reser till Bulgarien nu för att se returen i Europa League-playoffet.
– Det gäller att hålla låg profil, Levski-fansen är inte de snällaste, säger Black Armys Daniel Wilhelmsson. 1 400 säkerhetspoliser!!! finns tydligen på plats som bevakar riskmatchen och kön jag åsyftar är den då Levski-fansen radar upp sig för att ge igen för senast. Tror någon att det efter uppsnacket, blandat med öl och testosteron, kommer att hållas en låg profil? Ser någon kopplingen mellan beteende, tankar, grupp vs. fenomenet bilbränder, hot och våld? Alltså ett antal människor som egentligen inte bryr sig oavsett hot/riskbild, vilka normer som gäller både moraliskt, juridiskt och vem det drabbar. Här till och med dem själva och sin klubb. ”Familjen” i huligansammanslutningen är viktigare och ju mer historier om ”upplevelser” man kan tillföra gruppen och sitt ego ju större plats får man och desto viktigare blir man. En riktigt VIP-Huligan om man har tur eller en VIP-brännar-stenkastare i andra sammanhang. Enkel bondmatematik får avsluta denna elände. Säg att 1400 poliser har i snitt 12 timmars arbete med denna enda match. Före, under och efterarbete. 1400 x 12 = 16800 timmar. En årsarbetstid är avrundat, då jag inte har en aning om Bulgarisk arbetstid och detta bara ska synliggöra schematiskt, 2000 timmar. Totalen 16 800 timmar delat med årsabetstiden 2000 är 8,4 dvs. Åtta och en halv polistjänst i ett helt år!! Sen tror jag AB inte riktigt har källkoll på 1400 poliser heller, då siffran verkar..hög, men oavsett, så vilka enorma resurser detta kräver. Samtidigt som jag anar och tror att ”flickfotbollen i Bulgarien” inte får något stöd alls. Och inte på flera år, då AIK;s Huligan-hjältar varit på besök och brandskattat statskassan. Vän av ordning säger nu säkert; -Hallå där, det är olika kassor men kan inte räkna så där! Och, säger då jag och:
SKÄMMES PÅ ER lik förbannat! (och..det kan man visst det.) Det finns alltså pengar så frågan är hur de används, även i Sverige och i Malmö.

Sista kön, idag, för att muntra upp och se andras bekymmer utifrån våra egna och något helt annat måste bara bli den där kinesiska trafikanter sitter fast i en tio mil lång bilkö. Där har de suttit i en dryg vecka – och ingen ljusning är i sikte. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7662793.ab Man vet ju hur irriterande det kan vara men jämfört med kön utanför Peking är svenska trafikstockningar på E4 och Essingeleden som…fjuttar. Hur gör man för utryckningsfordon och säkrar man alternativa vägar och ..andra frågor väcks i ett slags Hasseåtages ”Spik i foten-sketch”. Den, alltså sketchen, slutar med en total kapitulation från en dryg Hasse som ”bara” skall till Säffle på sin semester. Tage: ..…och vart ska du på semestern då om man får fråååga? Hasse: -Säffle, kan jag få en kopp kaffe. Här nedan är länken och vilka killar. Vila i frid Tage. Hade´ http://www.youtube.com/watch?v=Sx58z5V6FsY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar