onsdag 11 augusti 2010

Brandstation till salu


Brandstation till salu - Eslöv - Skånskan.se och det är väl sådär ovanligt och jag har själv ägt en brandstation, det ni, men det är en annan historia. Lägg märke till att det pågår verksamhet, räddningsverksamhet i fastigheten fortfarande, och då är det riktigt ovanligt. Hoppas man får ”rätt köpare” då man får med sig räddningstjänst ”på köpet”, eftersom de har hyreskontrakt fram till den 31 december 2012. -Ingår det brandbil hade någon frågat Mäklaren..

MSB slår ett slag för äldres säkerhet i en kampanjdag, den 1 oktober, och bjuder in kommuner och landsting, pensionärsorganisationer, andra berörda organisationer samt övriga intresserade . Material och tips finns på http://www.msb.se/sv/Forebyggande/Sakerhet-hem--fritid/Aldres-sakerhet/Kampanjdag-for-aldres-sakerhet-den-1-oktober/ Bra MSB och många äldreolyckor är så onödiga och blir så tragiska av relativt små skador. Är ni med i er organisation på något sätt i detta?

Annan säkerhet är den uppenbarliga brist på respekt för utryckande hjälpande personal och dess arbete som breder ut sig. I Östersund och Odensala stal något snille en syrgasväska och en defibrillator från en ambulans under uppdrag i går kväll. Detta är i sig inget nytt men händer allt frekventare och naturligtvis är det inte just denna utrustning snillena är ute efter. Man hoppar in i sjukhytten och tar det som man tror är en akutväska med läkemedel och kastar grejerna en bit ifrån då man upptäcker att man snott fel grejer. Inte ens det kan man och antingen är ju läkemedlen inlåsta i skåpet eller följer med personalen. Ska det vara så svårt att förstå, det är ingen ide´. Puckon. Vidare är det så små mängder läkemedel ute i ambulanserna då man fyller på ständigt och kontinuerligt just för detta och för att inte få problem med hållbarhet. http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.2242782-stold-ur-ambulans-pa-utryckning

Sen kan man undra om det ska vara så svårt att hitta och lagföra dessa puckon som stjäl, hotar och utsätter instspersonal för diverse elände som faktiskt ytterst drabbar dem själva, deras familjer och vänner. Vänner var väl att ta i för de har de väl inte i egentlig mening men ni är med på vad jag menar. Som ni ser på bilden till inlägget är de inte så svåra att känna igen. Eller?
En fördelnings och resursfråga mer tror jag. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar