lördag 10 april 2010

Politiska pengar är det rubel?


www.helahalsingland.se

och
http://helahalsingland.se/nordanstig/hassela/1.1940983-det-stormar-i-hassela

och
http://helahalsingland.se/nordanstig/hassela/1.1942656-delsbopolitiker-deltidskarer-kan-bantas-men-ej-avvecklas

och
finn "fem fel". Enkelt här då det finns minst.. femton.
16 om man berättar var vice ordföranden bor och vet vart de pengar som skickades in efter besluten hamnade. De politiskt styrda pengarna. Någon ordning får det väl ändå vara i en demokrati som styrs av lagar, om nu LSO:n är en sådan, men det vete .. i Norra Hälsingland. Skulle man... tänka? lika i barnomsorgen hade vi lösningar som på bilden istället för dagis i norra Hälsingland.

Det har gått bra i Delsbo förr säger nästen i Hälsinges räddningsdirektion men förstår inte att man faktiskt måste utgå från att Delsbo är Delsbo och knappast kan jämföras med... ja vad då. Inget ont om Delsbo men det borde vara självklart att de inte är Stockholm eller "Pyttebyn" och att ska man jämföra ska det inte vara äpplen och bananer. Delsbo får ju en förstärkning dessutom herregud det är INTE där frågan ligger. Eller, eller inte, om man är Lantbruksföretagare och självutnämnd expert på räddningstjänst utfrån sitt politiska förtroendeuppdrag. Är en lantbruksföretagare samma sak som bonde?

Jag vet inte, för jag kan inget om den branschen så jag vågar inte uttala mig.

2 kommentarer:

  1. En fundering i dessa nerdragningstider. Varför ser man aldrig en räddningschef skriva en debattartikel och förklarar rakt ut hur läget ligger när det börjar pratas besparingar. "Får vi så här mycket mindre pengar innebär det att: . . " De flesta vanliga medborgare vet ju i allmänhet inte särskillt mycket om hur räddningstjänsten fungerar och tror ju på politikernas ord som i den artikel du visar ovan. När vi brandmän skriver att vi är mot nerdragningar så blir det ju lite ihåligt, jag menar vem vill bli avvecklad?
    Vissa räddningschefer verkar ju vara helt på politikernas sida och gör som de blir tillsagda, men det finns ju andra också... Är de skrämda till tystnad eller har de helt enkelt inte funderat på möjligheten?

    SvaraRadera
  2. ..att fundera på möjligheten innefattar att du som chef även måste fundera på om du vill vara kvar i denna tjänst och om du vill ha en liknade sen när det blir känt att du står upp för din organisation MOT dina chefer politikerna. Ett steg som kräver mod och är personligt. Alternativet kan ibland kännas som prostitution men kan vara enklare att leva med. Tycker uppenbarligen en del. // Peter

    SvaraRadera