onsdag 7 april 2010

Kommunikation


www.helahalsingland.se

Den 1 april bildades Trafikverket. Den nya myndigheten tar över verksamheten från nuvarande Vägverket och Banverket samt vissa verksamheter vid Sjöfartsverket, Transportstyrelsen och Statens institut för kommunikationsanalys, SIKA. Vägverket, Banverket och SIKA avvecklas i och med detta. Trafikverket har ett helhetsansvar för alla trafikslag och kommer därmed att kunna arbeta mer effektivt. Myndigheten ansvarar även för byggande, samt drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Den nya myndigheten har drygt 6 500 medarbetare. Huvudkontoret är placerat i Borlänge och regionkontoren ligger i Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Luleå, och Stockholm. Trafikverket har alltid en tjänsteman i beredskap (TIB). Tjänstemannens uppgifter är att stödja verksamheten och presstjänsten med information om större olyckor och krisberedskapsfrågor.
Är ni intresserade så kan ni läsa mer på http://www.trafikverket.se/

Jag var och är och det ska bli ..spännande? att se vad detta blir.
En samverkanspartner till BRF absolut och jag har redan tidigare varit inne en del på utryckningskörning, arbete på väg/olycksplatser mm. som är några av de ”utvecklingsområden” Förbundsstyrelsen diskuterar.

Läste sen i HD i helgen om Nisse Hell en insatsledare i Hudiksvall och hans syn på neddragningen vid Hasselas Räddningstjänst i norra Hälsingland och kan inte låta bli att skriva: Hell Nisse vad bra, ett branschtänk.
Artikeln finns i länken ovan.

Avslutar med
http://www.msb.se/sv/Start1/Nyheter-fran-MSB/Nyheter/Preliminar-statistik-for-skolbrander-2009/ där MSB visar statistiken för skolbränder 2009 och drygt 10 år tillbaka. Den visar att det brann på 457 skolor !! under fjolåret och att Skåne sticker ut. Nu mot förhandling, hörs //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar