tisdag 27 april 2010

Men vänta nu.. och..


Idag gör jag en för-pudel, (jag hittar inget bättre namn), och jag inleder med hur början på ett inlägg skulle sett ut:

Hur ser framtidens Brandman ut? Ur ett HR-perspektiv, (jag har heller ingen aning vad man menar med det tänket, perspektivet), svarar SSBF – RSGBG – RSYD, alltså Stockholm, Göteborg och Malmö i denna länk.
http://www.rsyd.se/Global/Nyheter/Slutrapport_rekrytering090924.pdf
Inte många rader om vad man skall klara operativt där inte.
Som idag men kompletterat med detta men vad är då idag?
Såg också att ”denna rapport är en fortsättning på ett arbete som måste pågå över tid” vilket ställer frågorna fortsättning på vilket arbete och vilka ska fortsätta detta? Grundfel 1A, stort A är när man bedriver utvecklingsarbeten i slutna rum med bara vissa deltagare. Om, man sen, vill ha in flera i arbetet. Vill man inte ha in flera är det helt okey men man skapar sig stora svårigheter i delaktighet och förståelse. Helt i onödan. En del gör inte ens ett försök.


Att sen komma att säga att medarbetarna inte vill och obstruerar och att facken är motsträviga är lite av ett slags dubbelmoral. Speciellt i dessa frågor som alla vet hur heta de är och direkt påverkar ens yrkesliv. BRF är för kvinnliga brandmän och för mångfald. Men även för tydlighet, rättvisa, likhet och inte minst delaktighet. Delaktighet och dialog på vems villkor och hur ser det egentligen ut. Egentligen.

Moral är bra. Men dubbel moral är inte dubbelt så bra och medborgaruppfattningen fungerar sällan endast i tomt ordskrävel från höga befattningshavare, i verkligheten. I princip aldrig om dess organisations vanliga medborgare har andra åsikter och uttrycker dem. Särskilt tungt väger medborgarna ett valår.”


Och här följde en text som hette duga i en inlageserie på 6 inlägg med lite olika exempel. Jag hade övervägt detta noga och förberett det väl utifrån ett slags ”vetenskapligt perspektiv”, då den troligen skulle ses som ett ”slags krigshandling” och främst mot en organisation. Först. Vilket den också lite var. Till att börja med.

”Mittåt och omtänk” på byråkratskrivbordet och jag har släppt pekfingret från hanen. Det finns en hel del oväntade delar som talar för ljusningar och BRF vill gärna nå samverkanslösningar och slipper gärna en strid, om vi inte behöver. Behöver vi så är vi ju oavsett förberedda.

Förutom i att jag får skriva andra inlägg än de tänkta på bloggen denna vecka. Ett mindre bekymmer för det händer mycket nu, tex. http://www.corren.se/ostergotland/?articleId=5178029 men, det kommer sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar