tisdag 13 april 2010

Öronmärkt löneökning till medlemmar!


Öronmärkt löneökning till medlemmar! är en syn som man kan läsa om i Kommunalarbetaren och i artkeln skrivs att kollektivavtal kräver att vi har medlemmar, annars försvinner avtalet.

...och man kan tro att det är så. Men inte i Sverige och artikeln är knappast omtyckt av ledningen i Kommunal eller SKL/Pacta. Och några politiker fram till den 19:e september? Skulle det vara så kunde knappast Kommunal skriva hängavtal på RiB-avtalet och man var på god väg att förlora Bilaga E så; jag förstår paniken och frustrationen. "Den svenska modellen" krockar med internationell rättsuppfattning i vissa delar, med svensk modern dito i andra och med sunt förnuft i mycket. Jag tror..att modellen var och kan bli bra igen men om man inte tänker till blir kanske BRF den tuva som välter lasset. Att uppdatera sin dator till "Apples nya" som på bilden går inte för "folk idag" är inte som folk var. Vi har verktygen som ger svar direkt och inte är förvanskade fakta, fatta, skulle mina barn skriva. Det kan inte politiken eller de "styrande" göra något åt vilket då gör en del frågor nästan patetiska och väcker oro.
Oro för den svenska modellens överlevnad.

När tänker man överge taktiken att bara sparka på tuvan istället för att inse att den tuvan behövs och inte bara kan utan redan nu gör skillnad. Stor skillnad för svensk räddningstjänst. Vi är redan idag det i särklass största facket i denna branch så många har tänkt och varje vecka blir de fler.
Brandmän som företräder brandmän och att kunna själva branschen är delar i receptet.
Men det tänker vi inte tala om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar