måndag 6 december 2010

Personalpolitik ala´ försvaret


Försvaret lägger ut hans tjänst – innan majoren Björn fått sparken | SvD Kommer ni ihåg Björn? Det är det många, många som gör och var är det nått slut i detta och handlar det då om sunt förnuft eller prestige? Sunt förnuft kan rädda hela situationen men prestige kommer att drabba många, många fler än man kan tro och inte som de tror. Dålig svenska och kryptiska ord men vi får se. Detta är betydligt allvarligare och har startat en "rörelse" som vi kanske inte sett i Sverige, eller inte sett på många år i andra sammanhang.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/brandman-kraver-starkare-brandman-1.1221414 Oj... 122 kommentarer 3 bloggar och 19 rekommendationer och frågan handlar egentligen om grundkrav och lika för alla. Vad krävs i alla delar och inte bara denna men också i denna ständiga fysiska debatt så den slipper bli ständig utan passerad. Vore skönt för alla för det finns mycket, mycket annat att engagera sig i istället för självklarheter. Klarar jag inte ett jobbet av någon anledning så är det så oavsett kön och även ordningen i andra yrken.

Finns debatten inom ambulanssjukvården, numera?

Sen kan jag tycka att det inte nödvändigtvis är den starkaste individen som gör den avgörande insatsen utan den starkaste gruppen och här är då problemet att gruppen numera är nedbantad att alla i vissa situationer, enligt lagen och regelverken, har sina platser. Om tekniken och arbetssätten utvecklades anpassades regelverken och det fanns andra förutsättningar men, det måste komma först. Till dess har vi vad vi har och debatten kör fast i det istället för vad vi kunde få. Helt otroligt egentligen, tycker jag, och antar att jag får spö för denna debatt är som att sticka fingrarna i ett eluttag. Man får det nästan alltid på ett eller annat sätt om man tycker i och om detta av de politiskt korrekta och av skrivbordsgeneraler och så snuddar vi i ”vännen Björn” och hans problem med försvarets diton igen. Nästan i delar, lika i andra, och cirkel är sluten så… Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar