lördag 23 oktober 2010

Tut-tut skriver Reepalu på DN


Nu går dreven i Malmö, och igår kunde man läsa att redan i våras misstänkte polisen att de sökte en gärningsman som valde ut invandrare som måltavlor. Men de höll teorin hemlig – medan skjutningarna fortsatte. ”– Det är alltid en avvägning. Vi valde att gå ut nu”, säger kommenderingschef Börje Sjöholm. Problemet för Börje och hans kollegor är ju att oavsett vad de gjort och gör kommer det alltid att finnas andra åsikter om vad som är rätt. Och drev. Arbetshypotesen har varit att det finns minst 100 000 invandrare i Malmö – hur skulle det påverka deras liv om man går ut och säger att de ska vara försiktiga?

Det vet vi nu till delar och strax mer om. Malmö stad går ut med information om skjutningar på Krismyndighetens webb och hur man kan göra om man känner oro eller drabbas av akuta problem. Otroligt besvärligt och människor är rädda. Ordentligt rädda. I Sverige. Nu fortsätter också nästa ”krig”, föga förvånade politiskt, för vem har egentligen ansvaret och det bränns lite här och där. ”Sverige är uppenbarligen inte en fungerande rättsstat. Malmöborna drabbas på ett helt oacceptabelt sätt. Justitieministern bör ta sitt uppdrag på allvar eller avgå”, skriver Ilmar Reepalu kommunstyrelsens ordförande (S) i Malmö. Okey och vad har han och Malmö stad/kommun själva för ansvar tänker jag, och borde man inte i denna svåra stund samverka? Det är jobbigt att ha ansvar och ”makt”, att kunna förändra men inte veta vad man skall göra och då kan det vara enklare att försöka lägga över det på andra. Och andra tillbaka och en debattartikel i ett slags barnsligt du är dum, nä du är dummare är precis det tutande som brukar föregå politiskt tjäbbel istället för handling. Det är precis det vi inte vill se utan samverkan och förslag till lösningar i själva problemet. Tänk om, tänk nytt, tänk mer, och gör det nu och acceptera att det vi är i inte är bra. Oavsett hur vi kommit dit och vems "felen är" då det finns annat som måste lösas först. Men må man åtminstone snabbt som ögat ta denna/dessa gärningsmän från gatorna och att det inte blir som i Gävle nedan. Sen.

Ett danskt bryggeri tappar upp öl med en sådan hastighet att polisens bevisning blev värdelös. Det var i juni som Gävlepolisen kunde gripa 36-åringen. Han var kraftigt påverkad av alkohol och har en lång historia av missbruk och psykiatriska problem. Nu skulle han enligt misstankarna ha gått till rasande angrepp på en annan man på en parkering. Offret för attacken träffades av flera knivhugg. Läkarna kommenterade skadorna som livshotande om vård inte kunnat sättas in så snabbt som skedde. Men det fanns inga vittnen till överfallet. Ett av bevisen var i stället en burk av ölet Danish Gold, som hittades på brottsplatsen. 36-åringen hade ytterligare en burk av samma märke på sig när han greps och polisen kunde efter noggranna efterforskningar slå fast att drycken i de två brukarna måste ha hällts upp med högst två minuters mellanrum.
Problemet med beskedet från den danska bryggaren var bara att man hinner fylla hela 660 burkar med öl på den tiden. Tingsrätten kom fram till att de två ölburkarna inte alls måste komma från samma platta. Och därmed inte vara inköpta av samme person vid samma tillfälle.
Och därmed gick 36-åringen fri....

Lugnare då fast farligt, det jag läst i I FireRescue om brandmän som lär sig, och övar i, att hantera Diamondback skallerormar. Med hjälp från Phoenix Herpetologiska Förening i Sun City, Arizona. Alltså hur man fångar ormar med ett slags gripklo på cirka en meter, levande till hinkar, samtidigt som man naturligtvis undviker att bli biten.

Hua..vilken tur man bor och verkar i Sverige för av saker jag är rädd för ligger ormar ganska högt, strax före tandläkare men efter hustrun.
Nu tillbaka till helgen, hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar