lördag 30 oktober 2010

Inte sprida oro


Gryningspyromanen del… 73: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1282923/Gryningspyromanen-pa-fri-fot.html Häktningsförhandlingen i Ystads tingsrätt mot den 46-årige man som kallas för gryningspyromanen inleddes med att chefsåklagare Tommy Clevenhult begärde honom häktad som på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Ystads tingsrätt ogillade häktningsskälen och beslöt att släppa mannen på fri fot. Länskriminalens utredare Dan Granvik var på plats i samband med häktningsförhandlingen i Ystad. På frågan om att han ser risk för nya anlagda bränder svarade han: ”– Jag vill inte sprida oro, men det finns skäl att ha förhöjd beredskap.”

En utbrunnen vårdcentral öppnar igen i Malmö i tillfälliga lokaler efter att tidigare i veckan tvingats stänga och när mörkret faller går femtio poliser ut och patrullerar för att öka tryggheten bland Malmöborna. Två medlemmar i gänget Black Cobra påträffades i går vid Triangeln med en skarpladdad pistol och iklädda skottsäkra västar.
Polisen i Göteborg har fått uppgifter om ett bombhot mot centrala Göteborg under lördagen. Polismästaren i Göteborg, Carina Persson, vill inte gå med på att polisen "varnar" om ett bombhot mot centrala Göteborg, eller främst köpcentret Nordstan. – Vi varnar inte, vi informerar allmänheten om vad vi hört, säger hon till TT. Idag rapporterar man att flera personer har gripits i Göteborg efter bombhotet. De gripna misstänks för förberedelse till terrorbrott. Hur var det nu; ”– Jag vill inte sprida oro, men det finns skäl att ha förhöjd beredskap.”

Sen har ambulansen!!, i Enköping, också fått en ”ollare” och arbetsledningen, jo ledningen, är anmälda till DO. En anmälan om sexuellt ofredande har också gjorts till polisen. http://www.unt.se/enkoping/sexuella-trakasserier-pa-ambulansstation-1094907.aspx Blåljusyrkena är yrken där allmänhetens förtroende är oerhört viktigt och jag fattar ingenting. Ett beteende som inte ens platsar på en förfest till ett ungdomsdisco men kanske skulle kunna förklaras med barnslighet, en ytterlighet för att få synas eller nått i det sammanhanget har helt plötsligt klivit in i ”vuxenvärlden”. Herregud.

Nu skippar jag pyromaner, våldsverkare och trakasserande, omogna ambulanssjukvårdare och sjunger hipp, hipp hurra idag istället då lill-punkarn i familjen blir 18 år idag. Ohh.. det betyder bestämma mer själv eller rent av kunna bestämma själv, rösträtt, körkort och krogen. Herregud igen och ”– Jag vill inte sprida oro, men det finns skäl att ha förhöjd beredskap.” Jag tycker det inte var länge sen jag bar henne på ryggen..Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar