fredag 15 oktober 2010

Brand körd till brandstationen


En sorts reklamation på en tidigare släckning kom till brandstationen i Sandviken. Jo ni läste rätt brasan från i tisdags kördes till brandkåren på torsdag. Okey, läs själva då och klicka på länken ovan.

I Gävle var det samtidigt "flaggstångsräddning" då en av McDonalds stänger var på väg ut över Kungsgatan och först att kommentera detta skrev; ”Hoppas nu bara att flaggstångsägaren betalar detta kalas själv så vi skattebetalare slipper att bekosta andras ansvar och intressen.” Å ena sidan rätt men herregud vad stingsligt och känsligt det är ibland då. Vad och var går gränsen för nog var det en relevant utryckning och det finns mycket annat som också kan ifrågasättas. Egentligen. En stor fråga eller en väldigt liten och i mycket är den det vi gör den till. Idag gör jag den till ingenting och knappast i helgen heller för nu är det avslutning på flugfiskesäsongen som gäller.

På torsdagsmorgonen föll den första snön över Piteå. Som vanligt överraskades de flesta över att det kan komma snö i mitten av oktober. På vägarna ringlade köerna långa av bilar med sommardäck och ett gäng gubbar med flugspön skall roa sig i tre dagar nu. Mer, mycket mer söderut men kallt verkar det bli ändå. Bra med mat och..attiraljer, inte en enda fråga mer än; ”hur får vi upp dem”, att lösa. Tankarna är redan i hur mothugget sitter där och jag drillar TUNG fisk. Spolen viner och fisken gör rusning efter rusning och, och, och mot packningen för som vanligt är man sen och sist. Det gäller att komma ihåg långkalsonger och raggsockor men sen så blir det som i sången; inget kan stoppa oss nu. Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar