lördag 23 oktober 2010

Sin egen fiende..


"Graviditetspeng hotar jämställdheten" - Kommunalarbetaren
Gravida som har svårt att arbeta nära förlossningen ska få en särskild graviditetspenning, enligt ett förslag i regeringens arbetsförmågeutredning. Men LO varnar för att det ytterligare kommer att försvåra för kvinnor på arbetsmarknaden. – Om förslaget genomförs skulle arbetsgivare anta att alla kvinnor som blir gravida skulle vara borta ett visst antal veckor i slutet av graviditeten och då ökar diskrimineringen av kvinnor på arbetsmarknaden, säger Madelene Syrén, utredare på LO. LO avvisar också av liknande skäl förslaget om en särskild närståendepenning för personer som nyligen mist sin make, maka eller barn. Okey?? Och hur slår då Kommunals, fd. Branschråd inom Räddningstjänsten, ”Handlingsplan för gravida och ammande”.
Jo, solklart diskriminerande om man följer LO:s tankelogik. Logik föresten, nu tog jag i och inget skulle förvåna mig mindre om vi, dvs BRF, blev antastade för vår dito. Det är svårt att hålla ett monopol och ett antal frågor är nu på väg att klistra sig fast som bekymmer och det var en liten rolig halvtimme att läsa Kommunalarbetaren och kommentarerna från medlemmar i vissa frågor. Ett slags fin-fem-fel och 6-7 olika presumtiva blogginlägg uppenbarades. Till sen. Tror det blir ännu ”roligare” då.

Under 2000-talet har LO-förbunden tappat nästan en halv miljon medlemmar, från 2 miljoner i början av år 2000 till 1,5 miljoner vid halvårsskiftet i år. Var fjärde LO-medlem har försvunnit på tio år, och medlemsraset fortsätter. Även i Kommunal och speciellt i vissa branscher. Vi tillhör inte LO och har en helt annan utveckling så få se nu….
Är det en dålig ide´ att värna om räddningstjänsten, bara räddningstjänsten, vara ett helt specialiserat förbund mot en enda bransch och vara partipolitiskt obundna med korta beslutsvägar? Nej, är det korta svaret.

Igår var det en tuff dag för båtägare vid Vårby i Örnsköldsvik. Har man då lagom fått upp och donat till vinterförvaringen, då brinner båthamnen. http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.2438262-storbrand-i-varby-bathamn och en länk på youtube från en boende mitt emot; http://www.youtube.com/watch?v=uCU2_EPWAM0

Avslutar med; ”Jag är inte nervös för mina däck eller hur jag kör, jag är nervös för andras däck och hur dom kör. Det skrämmande att jag eller någon som jag känner kan råka illa ut för att det alltid kommer som en överraskning för några att det kan bli halt i Oktober. Det borde vara en väckarklocka när man får börja skrapa bilrutorna så är det ganska troligt att det är eller kommer att bli halt på våra vägar.”
Detta skriver Tommy Sjöstrand, väktare och deltidsbrandman, i sin Blogg.
Han är klok han, han Tommy, men hur kloka är ni kära bloggläsare.
Har ni sett om era bilar?
Jag ska göra det nu för visst syns det orangea ljuset lite för lite på bilden? Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar