tisdag 26 oktober 2010

En appelsinbanan


Salamancas Miguel Garcia föll, helt oattackerad utanför spelet, ihop på gräset under lagets fotbollsmatch mot Real Betis på söndagen. Han hade drabbats av en hjärtattack och sen ett hjärtstillestånd. Sjukvårdarna försökte återuppliva honom och det lyckades och spelaren återfick till och med medvetandet innan han fördes med ambulans till sjukhus där tillfrisknandet fortsätter. ”Om utvecklingen blir fortsatt positiv kan han lämna intensivvårdsavdelningen i morgon.” http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article8012305.ab

Vad har detta i en samhälls och brandblogg att göra?

Jo jag tycker att alla borde kunna HLR och att halvautomatiska defibrillatorer bör var utplacerade strategisk i samhället och att minst alla landets förstabilar vid räddningstjänsten ska ha en. Även för det egna skyddet. Det är jobbigt att vara brandman och även om man är vältränad händer det saker. Tror någon att alla de idrottsmän vi läser om som drabbas är otränade?

I en artikel om en villabrand upptäckte jag inledningsvis och här förkortat; En villa började brinna på måndagsförmiddagen. Rökutvecklingen var omfattande. Husets ägare var inte hemma och ingen människa kom till skada. Och i artikeln längre ned; En rökdykare fick föras till sjukhus med lättare brännskador på ryggen. Okey..och/men vad är en rökdykare om inte en människa?
En appelsinbanan? Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar