fredag 22 oktober 2010

Är det bra och blir det bättre..


Sverige, Malmö, den 21 oktober 2010: ”Människor i Malmö uppmanas av polisen vara försiktiga kvällar och nätter särskilt personer med invandrarbakgrund.”
Vad säger man och hur tänker man, eller tänker man, för senare vid Shell-macken på Ramels väg drogs två släp ut mitt i gatan och sattes i brand. Polispatruller som kallades till platsen utsattes sedan för stenkastning. Herregud..känns som rätt tanke på nått vis…

Vid olika tillfällen har boende, framförallt i Stockholms förorter, fått besök av personer som utgett sig komma från brandförsvaret. Ofta hävdar man vid besöken att man vill kontrollera brandskyddet eller sälja brandskyddsmateriel och vill gärna ha tillträde till bostaden. Storstockholms brandförsvar arbetar inte på detta sätt.
Inte Norrköping , Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, Göteborg, Karlstad, Österskär, Arvika med flera heller och detta är en farsot som sprider sig och nu hållit på ett tag.
Storstockholms brandförsvar skriver till allmänheten på sin webb;
”Om du råkar ut för dörrknackning från personer som utger sig komma från brandförsvaret begär alltid att det ska visa giltig legitimation. Godta inte körkort eller annan ID-handling. Anmäl händelsen till Polisen. De enda tillfällen när Storstockholms brandförsvar knackar dörr är i samband med insats och vid vissa informationsinsatser. När brandförsvaret utför kontroller av brandskydd kontaktats alltid fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen i förväg och en tid avtalas. Vid informationsinsatser anslås detta också i förväg. Alla anställda som utför tillsyner och inspektioner bär uniform och har giltig legitimation där det tydligt framgår att man är anställd på Storstockholms brandförsvar.” och det är väl i stort de rutiner och det som andra också skriver, gör och kanske kan göra.
Vem sa att livet är enkelt och mera råd, dåd och hur får man stopp på detta någon?

Den Spalding, vid County Sheriff's Office i Atlanta, utreder en brandman som videofilmade med sin egen mobiltelefon en trafikolycka med dödlig utgång och sen delade den med andra brandmän. En ännu okänd brandman tog sen videon till en bar och visade besökare där och så spreds den vidare. Bland annat till det 23-åriga offrets far. Ibland överträffar verkligheten både dikt och förstånd och av många kommentarer till detta i tidningen finns inte en enda som inte kräver att brandmannen sparkas. Jag antar att han bör se sig om efter ett annat jobb och om han hade kamrater förr skriver de så här nu; ”-What about human decency? I agree, fire him now. This is not someone I want to call brother. This guy is a punk that seriously injured a grieving family.”

Avslutar med att jag lyssnade på RiX FM igår då något klåfinger, (yngsta dottern), ställt om duschradion från den klassiska rockkanalen. Där var det någon flick…-snärta som läste upp en därför-kraschar-din-kärleks-resa-lista. På andra plats kom: Att vara pinsamt klädd och då säger hon efter en konstpaus; ”-jaha, som att ha strumpor i sandalerna då..”. Om jag fortsättningsvis inte skall vara pinsam måste jag alltså sluta med sandaler och jo, jag har bytt tillbaka till Rock-klassiker. Det är en kanal för mogna män det. Trevlig helg på er och Hade´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar