måndag 25 april 2011

"Eslöv måste betala för rökdykare igen"


"Eslöv måste betala för rökdykare igen" - Eslöv - Skånskan.se Lesley Holmberg och Folkpartiet är nu beredda att lyfta frågan för att återigen få en 1+4 styrka i Eslöv. – Det här var en het fråga redan 2008 när vi gick med i Räddningstjänsten syd. Vi var kritiska men fick ge oss i slutänden. Nu har vi sett vad beslutet innebar och då är det dags att ändra förutsättningarna. Tony Hansson (S) som sitter med i direktionen för Räddningstjänsten syd och menar att det är svårt att se frågan ur ett snävt Eslövsperspektiv. Varför då undrar jag? Eslöv är en del i Rsyd och en del som uppenbart "haft bekymmer". Har man lika bekymmer på fler ställen i förbundet bör väl kanske även "fler ställen" tas in och granskas och då kan Eslöv gå före.

Förbundet har ökat med ett Eslöv sedan starten men.. man har sedan 2006 gått från 529anställda till 478, 2010. Minus 51 samtidigt som man ökat den administrativa sidan. Befolkningen, och sannolikt riskerna, har däremot ökat med nästan 34 000 personer i området. Hur många är 34 000 personer då? Ja, Eslövs kommun har enligt SCB 31 587 innevånare, Kävlinge 29 013 och i Malmö har bara stadsdelen Södra Innerstaden cirka 34 000 invånare.

För att kunna förbättra något måste man erkänna att det kan finnas problemen. Detta ska inte ens behöva påpekas, egentligen, men finns en kultur av att inte erkänna att man överhuvudtaget kan ha fel då har man inte bara problem. Man har gigantiska bekymmer. Min drömorganisation jobbar efter sanningar, kritiskt tänkande och vetenskapliga ställningstaganden utan att snegla på professionella särintressen och politiska förväntningar. Den finns knappast fullt ut men en organisation som visar en oförmåga i att ta till sig kritik väcker frågor om man egentligen överhuvudtaget bryr sig. Bryr sig om vanliga medarbetare och vanliga människors oro och i vissa fall, faktiskt, förtvivlan.

Att svara är inte att bara svara med de välplanerade färdiga svaren på de ”förväntade frågorna” och styra in de oväntade till ”rätt ram och fålla” utan faktiskt också, att säga något. Något annat än de vanliga övergripande och sammanfattade plattityderna.

Tony Hansson står fast vid att Eslövs styrka bygger på en ”avvägning av många faktorer”. Han kunde lika gärna säga; det här är för komplicerat för er att förstå så det är ingen ide jag förklarar för hitintills har ingen faktiskt gjort det. Nedvärderande och nonchalant kan man tycka.

Vad och vilka faktorer, jag tror att många är intresserade, och faktiskt, kan bedöma dem för det är många runt om i Sverige som tittar på Rsyd nu. Hade´

1 kommentar:

  1. ...och när Eslöv har kommit till slutsatsen och sett vad det innebar så blir det intressant när Kävlinge kommun ska göra samma resa med exakt, nej förlåt, sämre förutsättningar för där kan skattebetalarna få vänta i en kvart...men som sagt den administrativa sidan har minsann ökat...

    SvaraRadera